2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Belföld

Vasárnap délig csaknem négyszáz esetben volt szükség a tűzoltókra a hóvihar miatt

Az intenzív havazás, hófúvás és ónos eső miatt szombaton 140, vasárnap délig pedig 250 beavatkozást végeztek a tűzoltók, a legtöbb esetben kidőlt fákhoz, árokba csúszott, úton elakadt vagy keresztbe fordult járművekhez riasztották őket – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője vasárnap az MTI-t.

Mukics Dániel elmondta, hogy a katasztrófavédelem minden megyében továbbra is operatív törzset működtet, ezek irányítják a beavatkozásokat és hozzák meg a szükséges döntéseket. Kétezer tűzoltó van készenlétben ötszáz járművel, a szolgálatban lévők számát a havazással leginkább érintett területen száz emberrel megnövelték.


A helyettes szóvivő közölte: a fák több helyen nem bírták el a hó súlyát, ágak törtek le, fák dőltek ki. Hat megyében, több mint ötven településen jellemzően a villany vezetékekre rakódó jég súlya miatt szakadtak le vezetékek, törtek el oszlopok. Az áramkimaradások 34 ezer fogyasztási helyet érintenek. A szolgáltatók folyamatosan dolgoznak a helyreállításon, a tűzoltók megtisztítják a sérült vezetékek környékét.

Ha valahol nagyon elhúzódna a hiba elhárítása és a lakások kihűlnek, a katasztrófavédelem azonnal melegedőket nyit meg – jelezte.

Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van még néhány lezárt útszakasz, az autósok indulás előtt tájékozódjanak az útviszonyokról – hívta fel a figyelmet Mukics Dániel.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Fülöp Attila: Meg kell hallanunk a nevelőszülők hangját

    Fülöp Attila: Meg kell hallanunk a nevelőszülők hangját

    A kormány által kezdeményezett nevelőszülői program küldetése, hogy felerősítse a segíteni szándékozó nevelőszülők, valamint a támogatásra szoruló fiatalok hangját – hangoztatta az országjáró program hetedik, várpalotai állomásán hétfőn a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

  • Zsidólistázó jobbikos váltja Szávayt

    Zsidólistázó jobbikos váltja Szávayt

    Bencsik Jánost, egy másik listaállító nácit jelöl a Jobbik a nőveréssel hencegő Szávay István helyére. Bencsik Gyöngyösi Márton beszéde után maga kezdett információ gyűjtésbe azokról az ‘izraeli ügynökökről” akik szerinte uralják Amerikát.