EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Belföld

Vérciki! Juhász Péter pártját még a Thürmer-féle Munkáspárt is lekörözte

A füttyösként elhíresült Juhász Péter a kampányidőszakban többször igyekezett felturbózni viccpártja, az Együtt fontosságát, de a választási jelöltállítás pontosan megmutatta: Juhászékat a választók kicsit veszik csak komolyabban, mint a teljesen poénból induló Kétfarkú Kutyapártot, de messze nem annyira, mint – mondjuk – az őskommunista Thürmer Gyula fémjelezte – Munkáspártot.

A Nemzeti Választási Bizottság oldalán pontos képet kaphat az átlagos választópolgár az ellenzéki médiában sztárolt botránypolitikus, Juhász Péter és pártja, a közvéleménykutatásokban rendre mérhetetlenül alacsony eredményekkel szereplő Együtt valódi erejéről. A sípja helyett ma már magánéleti botrányáról, családi erőszakra utaló bizonyítékokat tartalmazó bírósági ügyéről közismert Juhász napra nap állítja: a kormánypártok rettegnek tőle, mert ő lesz az, aki komoly szerepet játszik majd egy vizionált kormányváltásban. Valójában az általa összegründolt mikropárt lepkeleheletnyi tényező a hazai politikai palettán.


Thürmerék is beelőzték jelöltállításban Juhászékat
/MTI Fotó: Mohai Balázs

Juhász Péter elnök és Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke 2017 júniusában közösen mutatták be nagy dérrel-dúrral a párt 106 (vagyis minden egyéni körzetre jutó) jelöltjét. A jelöltek száma mostanra, a jelöltállítás határidejére valamilyen rejtélyes okból alaposan leolvadt. Az NVB honlapja szerint ugyanis a Juhász-féle mikropárt a 106 egyéni választókörzet közül összesen csak 43 helyen tudott megszerezni 500 (!) aláírást jogszerűen. Tehát a több tízezer szavazót számláló választókörzetek nagy részében még ötszáz támogató aláírást sem sikerült összegyűjtenie Juhászéknak. Magyarán a választók már a voksolás előtt ítéletet mondtak “füttyös” Juhász és “kerítésbontó” Szigetvári pártjáról: nem kérnek belőle.

Juhász Péter pártja az egyéni körzetek felében nem tudott jelöltet állítani /Fotó: Lokál

 

Csak összehasonlításképpen: a Thürmer Gyula vezényelte Munkáspárt, amely a magyar demokrácia történetében még egyszer sem került közelébe a választásokon a parlamentbe kerülési küszöbnek (2006 óta még az 1 százalékos eredményről is csak álmodoznak), tizennéggyel több egyéni körzetben tudott jelöltet állítani, mint a nőverés gyanújába keveredett, marihuána-párti Juhász Péter által összeverbuvált formáció.


Sőt: az országgyűlési választásokon deklaráltan csak viccből induló, teljesen kamu ígéretekkel (adók eltörlése, ingyen sör… stb.) kampányoló Magyar Kétfarkú Kutyapárt (amely az egyik egyéni választókörzetben egy kutyát, egy másikban egy tyúkot állított volna jelöltként) is csak néggyel kevesebb egyéni választókerületi jelölttel büszkélkedhet, mint a síppal-dobbal hisztériázó Juhász-csapat.

Még csendesebben jegyezzük meg: a Csurka István halála óta tökéletesen súlytalan MIÉP és a szinte soha nem hallott “Kell az Összefogás Párt” – KÖSSZ is darabra ugyanannyi egyéni választókörzetben volt képes jelöltet állítani, mint a Munkáspárt – vagyis ők is lekörözték Juhászékat.

Talán ezért van az, hogy Juhász minden felháborodott kirohanásakor erősen emlékeztet arra a viccbeli kisegérre, aki hatalmas elefánt barátja mellett egy hídon átkelve így szól: “Te elefánt, mi dübörgünk itt?!”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek