EUR: 320,38 Ft
CHF: 283,20 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Szekszárd

Versekkel gazdagították természetismereti tudásukat

A Babits Mihály Kulturális Központ a természet szeretetére nevelés, a környezettudatos szemlélet formálása szándékával 2018-ban is meghirdette a Hollós László Megyei Természetismereti Versmondó Versenyt Tolna megyei általános iskolások számára. Az idén 77 fő nevezett be a versenyre, amelyet február 20-án rendeztek meg.

A verseny kiírásában az állt, hogy a mű tetszőlegesen választott kell legyen, az embert körülvevő szűkebb és tágabb természeti környezetet, az élővilág sokszínűségét, az ember és a természet kapcsolatát kifejező, a versenyző életkori sajátosságainak megfelelő nehézségű vers vagy versrészlet. Minden induló egy verssel nevezhetett és az előadások időtartama maximum három perc volt. A versenyt külön korcsoportokra osztották: 1–2. osztályosok; 3–4. osztályosok; 5–6. osztályosok és 7–8. osztályosok.


Hetvenhét diák mérte össze tudását. Fotó: Nagy Nándor

– Február 20-án került sor az évek óta megrendezett Hollós László Versmondó Versenyre. 2009 óta viseli a szekszárdi származású mikológus, természettudós nevét a verseny. Korábban is létezett ez a verseny, de akkor még nem a művelődési ház szervezte. 2009 óta szinte minden évben benne vagyok a zsűriben. Nagyon nagy élmény, nagyon izgalmas. Tolna megyéből érkeznek általános iskolás diákok, az idén többen neveztek, mint az előző években. A 77 jelentkező körülbelül fele szekszárdi iskolákból érkezett, másik fele pedig a környékről. Nagyon kedves verseket szoktak minden évben választani a gyerekek, nyilván itt a pedagógus, a szülő is a diákok segítségére van. Szerintem ez gyereknek, pedagógusnak, zsűritagoknak egyaránt nagy élmény – részletezte Csillagné Szánthó Polixéna, aki a szavalóverseny alsó tagozatos versenyzőit zsűrizte.

Négy korcsoportban nevezhettek a diákok. Fotó: Nagy Nándor

A versenyzők teljesítményét szakértő zsűri értékelte, a legjobbak díjazásban részesültek, minden résztvevő emléklapot és ajándékot kapott. A verseny Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szekszárdkörnyéki Foltvarró Egyesület támogatásával valósulhatott meg.


Kapcsolódó Cikkek