EUR: 312,64 Ft
CHF: 275,62 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

Videó: Az ellenzék igenis lebontaná a kerítést – íme a bizonyítékok

Hiába hazudozik az ellenzék, ha hatalomra kerülnek rögtön lebontanák a kerítést. Erre számtalan bizonyíték is szolgál, legfőképp az ellenzéki politikusok nyilatkozatai. A Lokál – a teljesség igénye nélkül – ezekből közöl most válogatást. Emlékezzünk ezekre a mondatokra április 8-án.

Nagyot ment a Facebookon az “Elég!” nevű Facebook oldal videója, amin az ellenzéki politikusok kerítésbontó nyilatkozataiból gyűjtöttek. A kisfilm néhány nap alatt 1,5 millió megtekintésnél tart.


Soros jelöltjei lebontanák a határzárat

Ha az ellenzék kerülne hatalomra, már a választás másnapján megkezdenék a határzár lebontását és a migránsok betelepítését.Állítsuk meg őket! Add tovább!

Gepostet von ELÉG am Samstag, 24. März 2018

Ebben Hiller István az MSZP korábbi elnöke, – aki nemcsak a budapesti 16. választókerületben (XX. kerület) indul egyéni képviselőjelöltként, de pártja és a Párbeszéd országos listáján az előkelő harmadik, tehát biztos befutó helyen szerepel – a következőket mondja:


“Tehát én ezt a kerítést utálom. Hülye, az aki a kerítést szereti” – jelentette ki Hiller István (MSZP).

Vona Gábor a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje és listavezetője– aki a Heves megyei 2. választókerületben (Gyöngyös) indul egyéni képviselőjelöltként – is mondott csúnyát a kerítésre:

“A kerítés, az egy hatalmas bukás. Nyilvánvalóvá vált, hogy alkalmatlan Magyarország megvédésére” – nyilatkozta Vona Gábor (Jobbik).

Szigetvári Viktor az Együtt miniszterelnök-jelöltje is büszkén vallja, hogy kerítésbontó. Igaz, ő és pártja legalább valószínűleg be sme jutnak a parlamentbe.

“Szerintem ez a kerítés szükségtelen, felesleges pénzkidobást jelentett a felépítése. Ha rajtam múlna, ha VÉLETLENÜL miniszterelnökké választana ez a nép, akkor én lebontanám két éven belül” – fogalmazott Szigetvári Viktor (Együtt).

Botka László, az MSZP bukott miniszterelnök-jelöltje, aki 2002 óta Szeged polgármestere még kormányfőjelöltként buktatta le magát:

“Természetesen azon leszünk, hogy a kerítés minél gyorsabban lebontható legyen” – mondta Botka László (MSZP).

Tóbiás József, az MSZP korábbi elnöke, aki a 2015-ös migránsválságidején vezette a pártot sem gondolkodik másképp:

“A kerítés, amelyről vita zajlik, a lehető legrosszabb megoldás – nyilatkozta Tóbiás József (MSZP).

Jávor Benedek, az MSZP-vel szövetséges Párbeszéd brüsszeli EP-képviselője, aki a többi baloldali magyar képviselővel együtt megszavazta, hogy megbüntethessék azokat az országokat (főleg Magyarországot), akik elutasítják a kötelező betelepítési kvótát.

“Én szerintem nincs szükség a kerítésre” – jelentette ki Jávor Bendek (Párbeszéd).

A fenti videón kívül is akad bőven “kerítésbontó” nyilatkozata az ellenzékieknek. Kunhalmi Ágnes, – az MSZP budapesti elnöke, aki jelenleg a biztos befutó negyedik helyen tanyázik az MSZP és a Párbeszéd közös választási listáján, valamint a budapesti 15. választókerületben (XVIII. kerület) indul egyéni képviselőjelöltként – például többször is kikelt a kerítés ellen.

“Ma a bevándorlással kapcsolatban nincs érdemi problémája Magyarországnak. Ez egy álprobléma, nem létezik, ez a Fidesz által generált hiszti és műbalhé” – mondta Kunhalmi Ágnes (MSZP).

A fenti mondat 2015 júniusában hangzott el, amikor a politikus sajtótájékoztatót tartott a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt, ahol egy kordont húzott fel, nem sokkal korábban jelentette be a kormány, hogy mivel az év első öt hónapjában ötvenezer illegális bevándorló érkezett Magyarországra, kerítést emel a déli határon. Erre válaszul húzott kordont a Fidesz-székház elé Kunhalmi és nevezte álproblémának a helyzetet. De nem ez az egyetlen hasonló mondat Kunhalmitól.

“A fal a legrosszabb megoldás. Orbán Viktor jobban tette volna, ha nem falakat húz a határra (…) A legrosszabb üzenet falat húzni az országhatárra, mert nem megoldás” – nyilatkozta Kunhalmi Ágnes (MSZP).

Kunhalmi lebontaná a kerítést!

Kunhalmi lebontaná a kerítést!

Gepostet von Bal lator a XVIII. kerületben am Dienstag, 27. März 2018

De a már említett Vona Gábortól is találtunk még kerítésellenes nyilatkozatot, amit ráadásul hívei előtt mondott el:

“Mit csinált hónapokon keresztül a magyar kormány? Amikor elkezdett valamit csinálni, akkor miért a kerítést, miért a drótakadállyal hitegette egész nyáron a magyar társadalmat?” – fogalmazott Vona Gábor (Jobbik).

Szél Bernadett az LMP miniszterelnök-jelöltje, listavezetője, valamint a Pest megyei 2. választókerületben (Budakeszi) indul egyéni képviselőjelöltként többször is szidta a kerítést:

Szél Bernadett (LMP) is kerítésbontó (Fotó: Cser Dániel)

„Ha elkezdünk riogatni, ha elkezdünk arról beszélni, hogy lezárjuk a határokat, azzal semmire nem fogunk menni.” – jelentette ki Szél Bernadett (LMP).

Más alkalommal nemcsak a határzárat utasította el, de a kötelező migránskvóta mellett is kiállt.

„Pillanatnyilag a kvótarendszer, amit ugye elővezettek, uniós szinten lenne egy olyan megoldás, amely Magyarország számára könnyebbséget hozna, anélkül hogy Kósa Lajosnak vasfüggönyöket kellene építeni, anélkül is tudna segíteni azokon a problémákon, amelyekkel most szembesülünk, de leginkább amivel esetleg szembesülhetnénk.” – mondta Szél Bernadett (LMP).

A felsorolásból természetesen nem maradhat ki Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és listavezetője sem, aki 2004-től 2009-ig miniszterelnökként vezette az országot. Ő volt az, aki az öszödi beszédben bevallotta, hogy végighazudták a kormányzásukat. A kerítéssel kapcsolatban sem rejtette véka alá véleményét.

„Teljesen értelmetlen hermetikusan lezárni a határt magyarlakta települések között. Minden nemzetközi normát és emberiességi szabályt megsért a kormány a határzárral.” – mondta Gyurcsány Ferenc (DK).

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke (j) határsértőkkel beszélget a magyar-szerb határon Röszke közelében 2015. szeptember 5-én. (Fotó: MTI)

„A DK szerint szimbolikusan is elfogadhatatlan a tervezett kerítés. Ráadásul embertelen, mivel kizárja az üldözötteket, a menekülteket. A legrosszabb ösztönökre épít a kormány, amikor kerítést akar húzni a határra.” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc (DK).

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

 • 10 százalékkal emelkedtek a turisztikai bevételek januárban

  10 százalékkal emelkedtek a turisztikai bevételek januárban

  Januárban a turisták mintegy 30 milliárd forintot hagytak a hazai szálláshelyeken, és míg a vendégéjszakák száma az előző évivel közel azonos maradt, a szálláshelyek csaknem 10 százalékkal tudták növelni bevételeiket az előző év azonos időszakához képest – emelte ki a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán kiadott legfrissebb adataiból.

 • Így próbálja “orvosolni” vállalhatatlan zsidózását a Jobbik – Videó!

  Így próbálja “orvosolni” vállalhatatlan zsidózását a Jobbik – Videó!

  Elhatárolódik régi önmagától, és kijelentéseitől Gyöngyösi Márton – mondta a Jobbik frakcióvezetője az Országgyűlés hétfői ülésnapján a PestiSrácok.hu riporterének, aki azt tudakolta a politikustól, hogy vállalja-e még azokat a korábbi nyilvános kijelentéseit, amelyek egyikében arról beszélt hallgatóságának, hogy a holokauszt az egy indulatokat kiváltó állatfaj.

 • A Fidesz tagságának felfüggesztését javasolja a CDU elnöke

  A Fidesz tagságának felfüggesztését javasolja a CDU elnöke

  A Fidesz európai néppárti (EPP-) tagságának felfüggesztését javasolta a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke egy szerdai nyilatkozatában, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság EPP-s elnöke pedig ugyancsak szerdán megerősítette álláspontját, miszerint meg kell szüntetni a Fidesz tagságát az Európai Unió jobbközép erőit összefogó pártcsaládban.