EUR: 312,64 Ft
CHF: 275,62 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Külföld

Videóra vette a férfi, hogy mit élnek át a vakvezető kutyák

A Londonban élő Amit Patel egy kamerát erősített vakvezető kutyája Kika hátára, hogy így mutassa meg azt, mit is él át az állat akkor amikor gazdáján segíteni próbál. Megdöbbentő felvételek arról, hogy az emberség, a másokra való odafigyelés teljes hiánya az amit Amit-ék mindennap átélnek.

A férfinél nem ritka az, hogy a tömegközlekedés alatt átélt dolgok miatt elsírja magát. Amit szomorúsága legtöbbször abból adódik, hogy félti kis barátját akit gyakran észre sem vesznek az emberek, nekimennek vagy épp meglökdösnek netalántán meg is ütik, miközben ők a városban közlekednek. Ugyanis a korábban sürgősségi orvosként dolgozó Amit egy betegség következtében megvakult. Segítőtársa pedig Kika lett a vakvezetőnek kiképzett kutyus.


“Ha érdekel, miért aggódik értem annyira a gazdi mindig, amikor elhagyjuk a házat, ez a videó talán nyújt némi betekintést abba hogy mennyire kell figyelnem, hogy forgalmas helyen navigálni tudjak. És ezt minden egyes nap ugyanígy!”

Amit arról számol be, hogy szinte soha nem adják át nekik a helyet, és a tömött járműveken igen nehézkes számukra kapaszkodót találni. Többek között előfordult olyan is, hogy megkéri az embereket, hogy adják át helyüket ők pedig úgy tesznek mintha meg sem hallanák azt. Egyik ilyen alkalommal egy tömött vonaton kellett utazniuk, amikor is az ajtónál egyensúlyoztak, Kika pedig folyamatosan elcsúszott a padlón. A férfi szerint az sem ritka, hogy nem áll meg nekik a taxi, és nem akarják őt felvenni feltehetőleg kutyája miatt.


Figyeljünk oda jobban embertársainkra, főleg négylábú segítőikre. Hagyjunk nekik szabad mozgásteret és ajánljuk fel helyünket számukra. A kutyát ne zavarjuk össze azzal, hogy simogatjuk, lökdössük, ne térítsük el úti céljától!

Metro

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek