EUR: 313,46 Ft
CHF: 276,84 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Sport

Világbajnoki főpróbát tartottak a kempósok Felcsúton

A magyar kempóbajnokság utolsó versenyét rendezték Felcsúton, budapesti világbajnokság előtt. A közelgő eseménynek is köszönhetően az elmúlt esztendők legnépesebb mezőnye gyűlt össze a XIV. Felcsút Kupán.

Huszonhat egyesület közel kétszáz harcművésze lépett tatamira a XIV. Felcsút Kupa Nyílt Nemzetközi Kempo Bajnokságon, mely egyben a hazai versenysorozat utolsó állomása volt az áprilisi világbajnokság előtt. Az esemény minden tekintetben a vb főpróbájának tekinthető: felavatták a vadonatúj versenytatamikat, a magyar válogatott valamennyi tagja elindult az ob-fordulón, sőt, még a szlovák kempóválogatott sportolói is bevették a felcsúti versenyt a felkészülési programjukba.


A torna csapatversenyét végül az Újfehértói Kempo HSE nyerte, megelőzve a második Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémiát és a harmadik Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE-t. Negyedik helyen a Herceghalmi Kempo Dojo SE, ötödiken a jászárokszállási Firewolf, hatodikon pedig az esztergom-kertvárosi Fighting Kempo végzett.

Kornély György, a torna főszervezője elmondta, hogy egyértelműen érezhető volt az előszele a budapesti világbajnokságnak. Mind létszámban, mind színvonalban, mind szervezési oldalon a szokásosnál magasabb szintet ütött meg a verseny. A Magyar Kempo Szövetség alelnöke hozzátette: meglátása szerint minden készen áll arra, hogy a magyar válogatott egy jó eredményekkel teli vb-szereplést hozzon össze április 26-28. között.


A XIV. Felcsút Kupa végeredménye (1-10. hely):
1. Újfehértói Kempo HSE
2. Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia
3. Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE
4. Herceghalmi Kempo Dojo SE
5. Firewolf Jászárokszállás
6. Fighting Kempo Esztergom-Kertváros
7. Csepeli Pitbullok
8. MyGym SE Pomáz
9. Budajenő Kempo Klub
10. Magyar Harcos SE

Kapcsolódó Cikkek