2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Debrecen

Világrekordért emeltek

Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester. Így örömmel kapcsolódott városunk a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomhoz, és a Kölcsey Központ az egyik kiemelt vidéki helyszíne lett az országos családi napnak.

A programsorozatnak része volt egy világrekord-kísérlet is, amelyen bárki részt vehetett. Ugyanabban az időpontban az ország több pontján emelték fel a szülők kisgyermekeiket, amivel egyrészt szeretnék beállítani az egyszerre felemelt gyerekek világrekordját, másrészt pedig ezzel az akcióval kívánják felhívni a figyelmet a gyermekvállalás fontosságára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.