EUR: 318,00 Ft
CHF: 280,65 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Székesfehérvár

Világversenyre készülnek a fiatal szakemberek

Eddig tizenkét Fejér megyei diák jutott be a Szakma Sztár Fesztivál döntőjébe. A nemzeti megmérettetésre áprilisban Budapesten kerül sor, az itteni győztesek az európai és a világversenyre, a Wordsklillsre is kijuthatnak.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2018-ban is megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV). Ezek országos döntőjére „XI. Szakma Sztár Fesztivál” elnevezéssel április 23–25-e között kerül sor Budapesten. A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes fizikai szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén.


A tavaly októberi világversenyen, Abu-dhabiban két fehérvárról indult szakember, az épületasztalos Stadler Bence (b) és a bútorasztalos Liszi Roland (j) jutott ki Fotó: Sághy Szakgimnázium

Idén 43 szakmában több mint 7500 fiatal jelentkezett a versenyekre. Fejér megyében összesen 30 szakmában közel 300 tanuló mérte össze tudását. A verseny elődöntőit a megyében a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) szervezte és bonyolította le.

A székesfehérvári szakképzési centrum intézményeiből idén Kubicza Gabriella, Lakatos Adrienn és Raffai Márk férfiszabó, Koszorús Bianka kárpitos, Neczli Ervin Zsolt szakács, Németh Erik logisztikai és szállítmányozási ügyintéző, Nagy Dániel asztalos, Földesi Bálint festő, mázoló, tapétázó, Szücs Gábor Péter kőműves és hidegburkoló, Csomor Gergely és Madler Ádám központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő, valamint Berta Gergő szárazépítő jutott tovább.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.