2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Székesfehérvár

Virágot az erkélyekre!

Pályázatot írt ki a város erkélyeinek virágosítására a székesfehérvári önkormányzata, és a településüzemeltető cég, a Városgondnokság Kft. növényültetési pályázattal támogatja a fehérváriak parkosítási törekvéseit. A pályázók május 12-ig az egynyári palántákat, muskátlit, évelő növényeket, fűmagot és komposztot vehetnek át.

A nyolc éve futó pályázaton az intézmények és társasházak mellett idén pályázhatnak a családi házban lakók is Fotó: Székesfehérvári Önkormányzat

A Virágosabb, zöldebb Székesfehérvárért környezetszépítő pályázat célja a kulturált és vonzó városkép kialakítása, a zöldfelületek nagyságának növelése, a meglévő zöldfelületeink minőségi javulása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, az életminőség javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása.


A nyolc éve futó pályázaton az intézmények és társasházak mellett idén pályázhatnak a családi házban lakók is. A társasházak körüli zöldterületre és az intézmények területére maximum 50 ezer, családi házas ingatlanok előtti közterületre legfeljebb 20 ezer, társasházak és családi házak ablakaiba és erkélyeire pedig maximum 5 ezer forint értékben kaphatnak a jelentkezők növényt, komposztot, fűmagot. Változás a tavalyi rendhez képest, hogy a pályázaton elnyert virágokat a Bregyó közi Sportcentrumban lehet átvenni, idén pedig a gyári virágföld helyett a helyi szemétszállító cég, a Depónia komposztját használhatják a növényeket telepíteni tervezők.

A kezdeményezés nagy sikere miatt az önkormányzat tavaly megszüntette azt a gyakorlatot, hogy egy kedvezményes virágvásáron olcsón lehetett palántát venni – az erre szánt összeget is inkább a Virágosabb és zöldebb Székesfehérvárért kezdeményezéshez csoportosították át.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.