EUR: 314,43 Ft
CHF: 278,50 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb Székesfehérvár

Virágot az erkélyekre!

Pályázatot írt ki a város erkélyeinek virágosítására a székesfehérvári önkormányzata, és a településüzemeltető cég, a Városgondnokság Kft. növényültetési pályázattal támogatja a fehérváriak parkosítási törekvéseit. A pályázók május 12-ig az egynyári palántákat, muskátlit, évelő növényeket, fűmagot és komposztot vehetnek át.

A nyolc éve futó pályázaton az intézmények és társasházak mellett idén pályázhatnak a családi házban lakók is Fotó: Székesfehérvári Önkormányzat

A Virágosabb, zöldebb Székesfehérvárért környezetszépítő pályázat célja a kulturált és vonzó városkép kialakítása, a zöldfelületek nagyságának növelése, a meglévő zöldfelületeink minőségi javulása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, az életminőség javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása.


A nyolc éve futó pályázaton az intézmények és társasházak mellett idén pályázhatnak a családi házban lakók is. A társasházak körüli zöldterületre és az intézmények területére maximum 50 ezer, családi házas ingatlanok előtti közterületre legfeljebb 20 ezer, társasházak és családi házak ablakaiba és erkélyeire pedig maximum 5 ezer forint értékben kaphatnak a jelentkezők növényt, komposztot, fűmagot. Változás a tavalyi rendhez képest, hogy a pályázaton elnyert virágokat a Bregyó közi Sportcentrumban lehet átvenni, idén pedig a gyári virágföld helyett a helyi szemétszállító cég, a Depónia komposztját használhatják a növényeket telepíteni tervezők.

A kezdeményezés nagy sikere miatt az önkormányzat tavaly megszüntette azt a gyakorlatot, hogy egy kedvezményes virágvásáron olcsón lehetett palántát venni – az erre szánt összeget is inkább a Virágosabb és zöldebb Székesfehérvárért kezdeményezéshez csoportosították át.

Kapcsolódó Cikkek