EUR: 321,21 Ft
CHF: 281,40 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Tatabánya

Visszatért régi sikerei helyszínére a Bányász

A Tatabánya Futball Club Egyesület (TFCE) küldöttgyűlése elfogadta azt az elnökségi javaslatot, miszerint az egyesület július 1-jei határidővel beolvad a Tatabányai Sport Clubba.

A labdarúgó-egyesület a klub 12. szakosztálya lesz, és Tatabányai Sport Club (TSC) néven folytatja felnőtt és utánpótlás korú bajnokságait. Ezáltal a TSC ismét rendelkezik majd labdarúgással, így újra az egyik legnagyobb vidéki sportklub lesz.


– A tatabányai futball visszatér eredeti sikerei helyszínére – fogalmazott a fúzió kapcsán Molnár Tamás, a TFCE elnöke. – Szeretnénk visszahozni azt a szellemiséget, ami még a TBSC-s időkben jellemző volt az itteni labdarúgásra és az egész helyi sportéletre. Ehhez kiváló partnerre találtunk a Tatabányai Sport Clubban, ahol roppant nyitottak és befogadóak voltak. Természetesen nem ígérhetünk ismét Real Madridot verő csapatot, de olyat igen, amelyik szívvel-lélekkel játszik, hogy minél sikeresebben képviselje a várost és a kék-fehér színeket.

Molnár Tamás (középen) és Sámuel Botond (jobbra) hiszi, hogy a tatabányai futball visszatér eredeti sikerei helyszínére

A TSC vezetése a labdarúgók visszatérésével elmondhatja: folyamatos az egyesület sportolói létszámának növekedése.


– Sokszor mondtam már, hogy Tatabánya sportváros, ezt az elmúlt évek fejlődése is igazolja – emelte ki Sámuel Botond, a Tatabányai Sport Club ügyvezető elnöke. – A hat-hét évvel ezelőtti állapothoz képest mind a szakosztályok számában, mind a sportolók létszámában jelentőset tudtunk előrelépni. Természetesen ez önmagában még kevés lenne, a sikerekhez elengedhetetlenek a kiváló szakemberek és a klub gazdasági stabilitása. Reméljük, ezzel és az egyesületre jellemző kiváló atmoszférával segíteni tudunk a tatabányai futballnak, hogy a Bányász ismét a nemzeti bajnokság valamelyik osztályában szerepelhessen.

A Tatabánya Futball Club Egyesület felnőtt csapata jelenleg a megyei másodosztályú bajnokságban szerepel. A P. Nagy László vezette együttes veretlenül vezeti a bajnokságot, így jó eséllyel pályázik arra, hogy a következő idényben már csak egy lépcsőfok válassza el a gárdát az NB III-tól.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.