EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,38 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb Tatabánya

Visszatért régi sikerei helyszínére a Bányász

A Tatabánya Futball Club Egyesület (TFCE) küldöttgyűlése elfogadta azt az elnökségi javaslatot, miszerint az egyesület július 1-jei határidővel beolvad a Tatabányai Sport Clubba.

A labdarúgó-egyesület a klub 12. szakosztálya lesz, és Tatabányai Sport Club (TSC) néven folytatja felnőtt és utánpótlás korú bajnokságait. Ezáltal a TSC ismét rendelkezik majd labdarúgással, így újra az egyik legnagyobb vidéki sportklub lesz.


– A tatabányai futball visszatér eredeti sikerei helyszínére – fogalmazott a fúzió kapcsán Molnár Tamás, a TFCE elnöke. – Szeretnénk visszahozni azt a szellemiséget, ami még a TBSC-s időkben jellemző volt az itteni labdarúgásra és az egész helyi sportéletre. Ehhez kiváló partnerre találtunk a Tatabányai Sport Clubban, ahol roppant nyitottak és befogadóak voltak. Természetesen nem ígérhetünk ismét Real Madridot verő csapatot, de olyat igen, amelyik szívvel-lélekkel játszik, hogy minél sikeresebben képviselje a várost és a kék-fehér színeket.

Molnár Tamás (középen) és Sámuel Botond (jobbra) hiszi, hogy a tatabányai futball visszatér eredeti sikerei helyszínére

A TSC vezetése a labdarúgók visszatérésével elmondhatja: folyamatos az egyesület sportolói létszámának növekedése.


– Sokszor mondtam már, hogy Tatabánya sportváros, ezt az elmúlt évek fejlődése is igazolja – emelte ki Sámuel Botond, a Tatabányai Sport Club ügyvezető elnöke. – A hat-hét évvel ezelőtti állapothoz képest mind a szakosztályok számában, mind a sportolók létszámában jelentőset tudtunk előrelépni. Természetesen ez önmagában még kevés lenne, a sikerekhez elengedhetetlenek a kiváló szakemberek és a klub gazdasági stabilitása. Reméljük, ezzel és az egyesületre jellemző kiváló atmoszférával segíteni tudunk a tatabányai futballnak, hogy a Bányász ismét a nemzeti bajnokság valamelyik osztályában szerepelhessen.

A Tatabánya Futball Club Egyesület felnőtt csapata jelenleg a megyei másodosztályú bajnokságban szerepel. A P. Nagy László vezette együttes veretlenül vezeti a bajnokságot, így jó eséllyel pályázik arra, hogy a következő idényben már csak egy lépcsőfok válassza el a gárdát az NB III-tól.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.