2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb Szombathely

Vízilabdasiker az új medencében

Az AVUS öt góllal verte az UVSE-t az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság alapszakaszbeli utolsó, 14. fordulójában, ezzel pedig a bennmaradás reményében várhatja a középszakasz alsóházi rájátszását.

Hazai gólokban nem volt hiány a mérkőzésen Fotó: BM

– Nem is gondoltunk más kimenetelre, mint a győzelemre. Keményen készültünk az Újpest játékából, a kellő edzésmunka is bennünket erősített. A hazai közönség pedig mindig pluszmotiváció – idézte fel a meccs elleni pillanatokat a csapat egyik kiválósága, Takács Kristóf.


A várakozások beigazolódtak, hiszen a szombathelyi AVUS-uszodában február 21-én megrendezett bajnokit simán behúzták az aligátorok. Az AVUS egyébként a Kovács B., Ukumanov, Kiss Cs., Takács, Basara, Garancsy, Polovic összeállításban szállt a medencébe, majd csereként Galambos G., Ekler B., Baj, Kutasi, Hajmási és Kurucz is lehetőséget kapott Matajsz Márk vezetőedzőtől. A meccs krónikájához tartozik, hogy az első negyedben Ukumanov szerzett vezetést, majd a negyed közepén Garancsy is betalált (2-0). A játékrész végén emberelőnyből Vogel szépített, de az utolsó másodpercekben Ekler is betalált még akcióból, így 3-1-nél fordultak a srácok a második negyedre, ahol az 1. perc végén Garancsy növelte az előnyt, aztán emberelőnyből Knézy szépített (4-2), majd Baksa is emberfórból talált  a szombathelyi kapuba (4-3). Sajnos Tóth Zoltán kiegyenlített, de ezzel el is lőtték minden puskaporukat a vendégek (4-4). Ezután Ekler már 2. gólját szerezte akcióból, majd Basara és Garancsy büntetőből hizlalta a fölényt (7-4).

Matajsz Márk vezetőedzővel az AVUS a hetedik helyen, 9 ponttal zárta az alapszakaszt Fotó: BM

A harmadik negyedben újra jól kezdett az AVUS, Basara akcióból növelte az előnyt (8-4), a negyed végén már 3. gólját szerezte (9-4). Az utolsó játékrész küzdelmes csatát hozott, de gól már nem esett. Magabiztos győzelmet aratott az AVUS, szép volt, szombathelyi fiúk! Ez azt jelenti, hogy az AVUS a hetedik helyen, 9 ponttal zárta az alapszakaszt – a középszakasz alsóházi play-offjába így 9 pontot visz magával.


Az UVSE elleni győztes meccset követően Juhász Tibor sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a szombathelyi vízilabdát megerősítendő dr. Vincze Balázs szakmai igazgató szerződését további négy évvel meghosszabbította a klub. A korábbi Európa-bajnok szakember szisztematikus munkájának eredménye, hogy a harmadosztályból egy naptári év alatt az OB I-be lépett az AVUS.

A közel telt házas találkozó végén megérdemelten zúgott a “Szép volt fiúk!” Fotó: BM

– A szakmai igazgatói szerepkört alkotó munkának tekintem. Történelmi szezon az idei, hiszen az OB I-be jutásról már 10-15 éve beszéltünk, álmodtunk, ezt elértük, most már az első osztályú tagságunkat szeretnénk hosszú távra megerősíteni. A felnőtt csapatot akarjuk példaképnek állítani az utánpótlás elé, és a következő években is az AVUS részéről kinevelt játékosokra szeretnénk támaszkodni! A jelenlegi történelmi szezonban bízunk benne, hogy a felnőtt csapat megőrzi OB I-es tagságát. Célunk, hogy megteremtsük a lehetőségét annak, hogy akár 4 év múlva a felsőházban is szerepeljen majd az AVUS – fogalmazott dr. Vincze Balázs, aki azt is hozzátette, hogy azt szeretné a klubvezetés, ha a helyi utánpótlásba olyan mennyiségű játékos áramolna be, akik a klub tagjaiként egyszer majd a felnőtt csapat részévé válhatnának.

Mielőtt azonban a jövő céljainak teljesítéséhez kezdene a csapat, tavasszal is lesz feladat bőven, hiszen a 8 fordulós rájátszást február 24-én Szentesen már meg is kezdte az AVUS, március 3-án pedig Szegeden szerepelnek a fiúk. Hazai közönség előtt március 7-én játszanak először az aligátorok, a középszakasz 3. fordulójában a PVSK lesz az ellenfél.

Kapcsolódó Cikkek