2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Völner Pál: Karácsony Gergely vonja ki a politikai erővonalból Bárándy Pétert!

Karácsony Gergelynek ki kell vonnia a politikai erővonalból Bárándy Péter volt szocialista igazságügyi minisztert – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára újságíróknak szerdán Budapesten.

Bárándy Péter /Fotó: MTI – Mohai Balázs

Az államtitkár az Ahmed H. perében hozott ítéletre reagálva kifejtette: a kulcskérdés az volt a megismételt eljárásban a Szegedi Törvényszéken, hogy az ügyészség által emelt vád szerint terrorcselekményről beszélhetünk-e, vagy a védelmet képviselő Bárándy Péter volt szocialista igazságügyi miniszter által képviselt álláspont szerint hatóság elleni erőszak kísérletéről. A bíróság az ügyészségnek adott igazat, tehát a megismételt eljárásban is hasonló ítélet született – emlékeztetett.


Völner Pál kiemelte: “valóban nem lehet büntetlenül Magyarországon a határzárat áttörni”, tömegzavargás keretében a rendőröket dobálni. A jogállamisághoz az is hozzátartozik, hogy a bűncselekményeket büntetés követi – mutatott rá.

Az államtitkár felszólította Karácsony Gergelyt, MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét, hogy “a politikai erővonalból vonja ki” a korábbi igazságügyi minisztert, “döntse el, hogy ügyvédként vagy politikusként szerepel ezekben az ügyekben”.


“A Soros-szervezetek képviselői” a Szabadságot Ahmed H.-nak feliratú kitűzővel voltak jelen a tárgyaláson, pedig itt egy bűncselekményről van szó, “nem állhatnak az ellenzéki pártok és az úgynevezett civilek a bűnözők oldalára” – fogalmazott Völner Pál.

Ahmed H. (elöl b) /Fotó: MTI – Kelemen Zoltán Gergely

Az ellene folyó megismételt elsőfokú eljárásban szerdán a Szegedi Törvényszék hét év fegyházbüntetéssel sújtotta Ahmed H.-t. A bíróság a határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és társtettesként elkövetett terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Továbbra is a Fidesz a legnépszerűbb

  Továbbra is a Fidesz a legnépszerűbb

  Nem tudta megrendíteni a Fidesz dominanciáját a biztos pártválasztók körében az elmúlt hetek eseményei – derült ki a ZRI Závecz Research Intézet által végzett közvélemény-kutatásából.

 • Hordókból került elő a lopott pénz

  Hordókból került elő a lopott pénz

  Tíz év elteltével előkerült az a pénz, amit 2009-ben egy miskolci pénzszállító cég biztonsági őre fújt meg úgy, hogy éjjel altatót kevert munkatársai italába.

 • Gyurcsányék is olcsón menzáznak

  Gyurcsányék is olcsón menzáznak

  Válaszolt a Miniszterelnökség a menzájukat ért támadásokra, közleményük szerint üzemi konyhai és nem éttermi szogáltatást nyújt a Gundel a Karmelitában, így tudja olcsón kínálni ételeit, amelyekkel amúgy szinte azonos árakon étkeznek a most éppen kutyakomédiát játszó ellenzéki képviselők is az Országház étteremben.