EUR: 332,35 Ft
CHF: 303,19 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Belföld

Vonának hazai pályán sikerült lejáratnia magát, de Volner is beégett

A jobbik elnöke lassan már sportot űz a kellemetlenebbnél kellemetlenebb kampányfórumokból. Vona most újra alkotott, hiszen megdöbbentő érdektelenség mellett próbált kampányolni Pétervásárán, ami egyébként a saját választókerületének egyik fontos városa – írja a kekesonline.hu 

Hogy miért csak próbált? Mert a pártelnököt nem fogadta más fórumán, mint üresen tátongó széksorok, és egy egykori országgyűlési képviselő párttárs kemény kritikája. A lap úgy tudja, hogy a jó előre beharangozott jobbikos kampánydélutánt Tóth Éva és Leblanc Győző operettműsorával is igyekezetek vonzóbbá tenni, ám az sem kizárt, hogy így akarták elejét venni egy újabb Müezzin-köszöntőnek. Egy szó mint száz, csúfos kudarcba fulladt a műsor.


A pétervásárai művelődési ház 100 fős teremben Vona Gáborra mindössze 29-en voltak kíváncsiak.

/Fotó: Komka Péter

A létszámon és a kínosan szellős széksorok esztétikáján próbált javítani egy 7-8 fős jobbikos kampánystáb, akik Vona Gábor feliratú fehér egyendzsekiben igyekeztek átszellemülni a hallgatósággal. A Kékes Online információi szerint a legnagyobb jóindulattal is legfeljebb 10 pétervásárai ülhetett a teremben, a többiek máshonnan jöttek, vagy épp hozták őket.

A kellemetlen fórumot később Rubi Gergely, a Jobbik korábbi országgyűlési képviselője tette még kínosabbá, amikor Vona Gábort egy hangzatos kijelentésével szembesítse, miszerint a pártelnök szerint a jobbikos politikusok “makulátlanok”. Ezzel szemben Rubi Gergely olyan dokumentumokkal jelent meg a pétervásárai fórumon, melyek szerint Szabó Ervin, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje ügyvédi tevékenysége során bűntettet követett el, miközben “magyarokat csicskáztató cigánybűnözőket” védett. Mindezt a kezében lévő dokumentumokkal tudta bizonyítani. Rubi Gergely ismét lemondásra szólította fel a Jobbik elnökét.


/Fotó: Komka Péter

Vona a kínos hallgatások és szembesítések közepette lenyomta beszédét, majd bepattant kisbuszába és elhajtott a helyszínről. Ezt követően kezdődött a meghirdetett program szerint Tóth Éva és Leblanc Győző operettműsora, amire a száz fős teremben mindössze 10 érdeklődő volt kíváncsi.

Nagyot égett Volner is a jobbikos fórumon

Hasonló volt Nagykőrösön is a forgatókönyv, mint Vona kampányfórumán, ugyanis itt is botrányosan gyérre sikeredett a nézőszám azon a szépkorúak délutánján, melynek házigazdája Volner János, a Jobbik frakcióvezetője volt. Az előadásra mintegy 40 fő volt kíváncsi, de ebben már a szónokok és fellépők is benne vannak.

/Fotó: 888.hu

/Fotó: 888.hu

A negyven fő azért is különösen kellemetlen, mert egy ennél sokkal több nézőre méretezett színházteremben volt a rendezvény, azaz jóval több emberre számítottak. Az előadás egyébként ingyenes volt, ennek ellenére még a szervezők közül is többen otthon maradtak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek