2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Belföld

Vonának hazai pályán sikerült lejáratnia magát, de Volner is beégett

A jobbik elnöke lassan már sportot űz a kellemetlenebbnél kellemetlenebb kampányfórumokból. Vona most újra alkotott, hiszen megdöbbentő érdektelenség mellett próbált kampányolni Pétervásárán, ami egyébként a saját választókerületének egyik fontos városa – írja a kekesonline.hu 

Hogy miért csak próbált? Mert a pártelnököt nem fogadta más fórumán, mint üresen tátongó széksorok, és egy egykori országgyűlési képviselő párttárs kemény kritikája. A lap úgy tudja, hogy a jó előre beharangozott jobbikos kampánydélutánt Tóth Éva és Leblanc Győző operettműsorával is igyekezetek vonzóbbá tenni, ám az sem kizárt, hogy így akarták elejét venni egy újabb Müezzin-köszöntőnek. Egy szó mint száz, csúfos kudarcba fulladt a műsor.


A pétervásárai művelődési ház 100 fős teremben Vona Gáborra mindössze 29-en voltak kíváncsiak.

/Fotó: Komka Péter

A létszámon és a kínosan szellős széksorok esztétikáján próbált javítani egy 7-8 fős jobbikos kampánystáb, akik Vona Gábor feliratú fehér egyendzsekiben igyekeztek átszellemülni a hallgatósággal. A Kékes Online információi szerint a legnagyobb jóindulattal is legfeljebb 10 pétervásárai ülhetett a teremben, a többiek máshonnan jöttek, vagy épp hozták őket.

A kellemetlen fórumot később Rubi Gergely, a Jobbik korábbi országgyűlési képviselője tette még kínosabbá, amikor Vona Gábort egy hangzatos kijelentésével szembesítse, miszerint a pártelnök szerint a jobbikos politikusok “makulátlanok”. Ezzel szemben Rubi Gergely olyan dokumentumokkal jelent meg a pétervásárai fórumon, melyek szerint Szabó Ervin, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje ügyvédi tevékenysége során bűntettet követett el, miközben “magyarokat csicskáztató cigánybűnözőket” védett. Mindezt a kezében lévő dokumentumokkal tudta bizonyítani. Rubi Gergely ismét lemondásra szólította fel a Jobbik elnökét.


/Fotó: Komka Péter

Vona a kínos hallgatások és szembesítések közepette lenyomta beszédét, majd bepattant kisbuszába és elhajtott a helyszínről. Ezt követően kezdődött a meghirdetett program szerint Tóth Éva és Leblanc Győző operettműsora, amire a száz fős teremben mindössze 10 érdeklődő volt kíváncsi.

Nagyot égett Volner is a jobbikos fórumon

Hasonló volt Nagykőrösön is a forgatókönyv, mint Vona kampányfórumán, ugyanis itt is botrányosan gyérre sikeredett a nézőszám azon a szépkorúak délutánján, melynek házigazdája Volner János, a Jobbik frakcióvezetője volt. Az előadásra mintegy 40 fő volt kíváncsi, de ebben már a szónokok és fellépők is benne vannak.

/Fotó: 888.hu

/Fotó: 888.hu

A negyven fő azért is különösen kellemetlen, mert egy ennél sokkal több nézőre méretezett színházteremben volt a rendezvény, azaz jóval több emberre számítottak. Az előadás egyébként ingyenes volt, ennek ellenére még a szervezők közül is többen otthon maradtak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nem számítottak hivatalos személynek azok az ellenzéki politikusok, akik szabályosan megostromolták az MTV stúdióit múlt év decemberében, ezért ellenük és nem az őket az épületből eltávolító fegyveres biztonsági őrök ellen indít nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség.

 • Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Jogállamisághoz kötnék az uniós kifizetéseket, illetve rengeteg pénzt adnának civil szervezeteknek az Európa Parlamenti képviselők, akik mindkét indítványt megszavazták múlt csütörtökön.

 • Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújulhat a Semmelweis Egyetem – jelentette ki Merkely Béla, az intézmény rektora hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

 • Náci karlendítéssel pózolt Sneider neje

  Náci karlendítéssel pózolt Sneider neje

  Náci karlendítéssel köszöntötte a násznépet Sneider Tamás újdonsült, ügyvéd felesége, amikor 2016 nyarán a Jobbikot addig kiszolgáló jogász hozzáment “a néppártosodás ökléhez”, vagyis a Roy becenevű egykori szkinhedvezérhez, akinek a lagzin is ez a becenév állt az ültetőkártyáján.