EUR: 322,94 Ft
CHF: 286,60 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb XXI.kerület

Weiss Manfréd-terv – sportos idegenforgalmi megújulás

Jelentős sportfejlesztések indulnak el a csepeli szigetcsúcson a Weiss Manfréd-tervnek köszönhetően, kormányzati segítséggel. Észak-Csepel sportos megújulásával a kerület fejlődik, rendezettebb lesz, és a nemzetközi sportturizmus térképére is felkerülhet. Csepelen beindulhat az idegenforgalom, új szolgáltatások és beruházások lesznek, munkahelyek létesülnek, a csepeliek meglévő ingatlanjai pedig felértékelődhetnek.

 Az új Dunai Evezős Központ a kormány jóvoltából az észak-csepeli szigetcsúcsnál, a ráckevei-soroksári Duna-ágon épül meg. A korszerű evezős versenypálya hazai és nemzetközi versenyeknek ad majd otthont, gazdagítani fogja a főváros és Csepel sportéletét. Az új csepeli evezőskomplexum Kolonics György emléke előtt is méltó tisztelgés lesz. A Dunai Evezős Központ és az új fedett pályás atlétikai csarnok mellett – a kormánynak és a Weiss Manfréd-tervnek köszönhetően – sok más sportos meglepetés is érkezik Csepelre. A szigetcsúcson kiépülő kajak-kenu szlalompálya, az új rekreációs liget és az itt létesülő Budapesti Xtrém Szabadidő Park (BMX-pálya) modern, fiatalos, sokak számára vonzó célponttá varázsolja Csepelt.


Csepelre álmodták meg a magyar atlétikai sport egyik új fellegvárát. A pesti oldalon megépülő Budapesti Atlétikai Stadionnal szemközt, az észak-csepeli szigetcsúcson létesülő fedett pályás atlétikai csarnok a hazai sportolók őszi-téli felkészülését segíti majd.

A Szabadkikötő SE és a Dunapack Papírgyár sporttelepét, valamint a Hollandi úti kajak-kenu vízisport-telepet az önkormányzat megvásárolja, felújítja és a csepeli sport érdekében működteti tovább. A körülmények és a szolgáltatások minőségi javításával az utánpótláskorú labdarúgás, a tenisz és kajak-kenu sportágak helyzetét szeretnék fejleszteni, a lakossági és a versenysport terén egyaránt.


A nagy múltú Csepel SC Béke téri sportpályája régóta egy alapítvány tulajdonában van, emiatt az elmúlt évtizedekben folyamatosan romlik és pusztul. Az önkormányzat úgy döntött, hogy a telket és az ingatlant kormányzati segítséggel önkormányzati tulajdonba veszi, és teljes körűen rendbe hozza. Új futballpályát alakítanak ki, és modernizálják a kiszolgálólétesítményeket.

A Weiss Manfréd-terv keretében a lakossághoz is közelebb hozzák a sportot. Tizenöt csepeli helyszínen szabadtéri sportpontokat építenek ki, ahol fiatalok és idősek ingyenesen végezhetnek aktív szabadidős tevékenységet.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.