EUR: 322,65 Ft
CHF: 282,40 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Egyéb Baja

Zavaros állapotok Ikotity körül

A választókerületből nem a szavazatok, hanem a pártlista juttatta parlamentbe Ikotity István LMP-s politikust. Bár a szervezet a környezetvédelem elkötelezett hívének mondja magát, a valóság gyakran megcáfolja a hangzatos pártprogramot: a zöldpárti Ikotity használta már Baja város fáit is arra, hogy szavazatokat gyűjtsön, a plakátokat azonban nem túl környezetbarát módon, drótokkal rögzítette a növényekhez. De ez még csak a kezdete volt egy blöffökön és hazugságokon alapuló politikai karriernek.

Baján sokan úgy tartják, a „környezetvédő” vagy a „zöldpárti” jelző nem a legjobb meghatározás, ha Ikotity Istvánról van szó. A fákra tűzdelt plakátok azonban csak a csúcsát jelzik annak a jéghegynek, amelynek a liberális politika nekiütközött. Úgy tudjuk, az LMP-s Ikotity korábban például gyűjtést szervezett a migránsok javára, miközben vehemensen tagadta a Soros-terv létezését. Ő volt az is, aki valamilyen furcsa indíttatásból csokipapírt lopott a miniszterelnöktől, s ha ez még nem volna elég aggasztó: a sajtónak büszkén dicsekedett azzal, hogy 0 (nulla) szavazatot kapott Baja egyes választókörzeteiben.


Ikotity István, mint Tompika. A mém forrása: Facebook

Egyes források rávilágítanak: Ikotity – akit LMP-s berkekben Tompikának hívnak a háta mögött – saját pártjában is nevetség tárgya. 2014-ben a választókerületben leadott majdnem 40 ezer szavazatból alig 1800 voksot kapott. Ezzel a teljesítménnyel mégis bejuthatott a parlamentbe, hogy – állítása szerint – a választókerületét képviselje. Talán nem is csoda, hogy az LMP listájának ő lett a legnagyobb vesztese, és szinte már valószínűsíthető, hogy kiesik az Országgyűlésből. Egy biztos: ha egy körzetben ismét nulla szavazatot kap, arra is nagyon büszke lesz.

Zöldpárti plakátolás. Forrás: Facebook

Kapcsolódó Cikkek