2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb XIX.kerület

Zöld utat kapott a kézilabdapálya építése

Akár nyár elejére elkészülhet a Vass Lajos Általános Iskolába tervezett szabadtéri kézilabdapálya – az örömhírről Dódity Gabriella (Fidesz–KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok számolt be közösségi oldalán.

A képviselő hónapok óta egyeztet dr. György István kormánymegbízottal, a Magyar Kézilabda Szövetséggel karöltve, aminek köszönhetőn a kispesti projekt is bekerülhetett a kormány által támogatott fejlesztések közé.


Dr. György István és Dódity Gabriella a helyszínen nézte meg, hova is álmodták meg az új pályát

Több milliárd forintos keretösszegből valósulhat meg a kormány által támogatott „Rekortán pálya fejlesztési program”, amelynek köszönhetően számos kültéri kézilabdapálya épül, és már meglévő pályákat is felújítanak belőle. Dódity Gabriella Facebook-oldalán számolt be az örömhírről. Mint írta, nemrég megtörtént a helyszín felmérése, ami még csak lehetőséget jelentett, de mára biztos, hogy új pálya létesül a Vass Lajos Általános Iskola udvarán, a meglévő, de töredezett aszfaltú pálya helyén. Mint írta, az új pályát várhatóan a következő hónapokban át is adják a gyerekeknek. Örömét fejezte ki amiatt is, hogy nemrég kapta a jó hírt: a kormány által meghirdetett szabadidő- és sportparkpályázaton is nyert Kispest, így hamarosan kormányzati forrásból megkezdődhet a sportolásra és a szabadidő aktív eltöltésére alkalmas terület kialakítása az iskola szomszédságában.

A Vass Lajos iskolában egyébként már múltja van a kézilabdának. Egyrészt a Kézilabda Szövetség partneriskolája, másrészt sportosztály is indult a tavaly még az első osztályban vitézkedő Kispesti Női Kézilabda Klub edzőinek közreműködésével.


Valami ilyesmi lesz, csak szabadtéren

– Minden négyzetcentiméternek örülünk, amely a kézilabdasporttal kapcsolatos fejlesztés – reagált a kispest.info megkeresére Duráczky Márton, a Kispesti Női Kézilabda Klub ügyvezető igazgatója, aki szerint ez a pálya nagyban elősegíti majd az utánpótlás-nevelést. – Ez a kültéri pálya része annak a háromlépcsős tervnek, amelyet a Vass Lajos iskolában szeretnénk megvalósítani. Ez egy modern, új pálya lesz, ami előnyös, hiszen a korosztályok még kicsik, így kint is tudnak játszani. Gyakorlatilag csak hóban és esőben nem lehet majd használni. A tervünk második és harmadik lépcsője pedig egy új sportcsarnok építése és a meglévő fejlesztése lesz.

Ertelné Csák Judit, a Vass Lajos iskola igazgatója is nagy örömmel fogadta a hírt.

– Nem csupán a körzetes gyerekeket, hanem a messzebbről érkezőket is tudjuk fogadni. Tapasztalataink szerint nagy az érdeklődés a kézilabda iránt, nagyon sikeres az első, a Kispesti Női Kézilabda Klubbal indult kézilabdaosztályunk is – mondta a lapnak az igazgató asszony.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.