2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Tapolca

Zöldül Badacsonytomaj

„Zöld város” néven 612 millió forintos program valósul meg Badacsonytomajon. Megújul a Tájház, az ABC-parkoló, valamint az Alsó-park és a strand területe. A badacsonytomaji városvezetés évek óta szorgalmasan dolgozik a település vonzerejének növelésén. Jelenleg tizenkét pályázat sikerében bízhatnak. Ezek egyike a „Zöld város”.

612 millió forint vissza nem térítendő támogatásból egy badacsonytomaji és két badacsonyi helyszín újul meg. A Tájház udvara új díszburkolatot és zöldfelületet kap, illetve felújítják az ABC-parkolót, az Alsó-parkot és a strandterületet. A munkálatok befejezése után könnyebben megközelíthető lesz a hajókikötő és a móló. Kialakítanak egy rendezvényhelyszínt, valamint üzlethelyiségeket nyitnak, amelyek új munkahelyeket teremtenek.
A „Zöld város” program nem ér véget ezekkel a fejlesztésekkel. A település 2017 végén további 200 millió forintot nyert a tervezett beruházásokra.


A városvezetésnek az a célja, hogy megtartsa a település lakosságát, munkát és szórakozási lehetőséget biztosítson az itt élőknek, sőt új lakókat csábítson Badacsonytomajra.

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.