EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Egyéb Tapolca

Zöldül Badacsonytomaj

„Zöld város” néven 612 millió forintos program valósul meg Badacsonytomajon. Megújul a Tájház, az ABC-parkoló, valamint az Alsó-park és a strand területe. A badacsonytomaji városvezetés évek óta szorgalmasan dolgozik a település vonzerejének növelésén. Jelenleg tizenkét pályázat sikerében bízhatnak. Ezek egyike a „Zöld város”.

612 millió forint vissza nem térítendő támogatásból egy badacsonytomaji és két badacsonyi helyszín újul meg. A Tájház udvara új díszburkolatot és zöldfelületet kap, illetve felújítják az ABC-parkolót, az Alsó-parkot és a strandterületet. A munkálatok befejezése után könnyebben megközelíthető lesz a hajókikötő és a móló. Kialakítanak egy rendezvényhelyszínt, valamint üzlethelyiségeket nyitnak, amelyek új munkahelyeket teremtenek.
A „Zöld város” program nem ér véget ezekkel a fejlesztésekkel. A település 2017 végén további 200 millió forintot nyert a tervezett beruházásokra.


A városvezetésnek az a célja, hogy megtartsa a település lakosságát, munkát és szórakozási lehetőséget biztosítson az itt élőknek, sőt új lakókat csábítson Badacsonytomajra.

Kapcsolódó Cikkek