2019. december 15., vasárnap
Valér

Egyéb XVII.kerület

40 százalék feletti a kerületi fideszes győzelem

A vasárnapi kormánypárti sikerhez Dunai Mónika most is hozzátette a saját részét. Ahogy négy éve, most is ő kapta a legtöbb szavazatot a 14-es választókerületben, Rákosmentén és Kőbányán.

Dunai Mónika győzelmét tortával ünnepelték

Az adatok közel százszázalékos feldolgozottságánál Dunai Mónika 41,25 százaléknyit kapott a szavazatokból, míg legfőbb riválisának, Lukoczki Károlynak, az MSZP–Párbeszéd jelöltjének a voksok 37 százalékával kellett megelégednie. Utóbbi úgy sem tudott előrébb lépni a korábbi választáshoz képest sem, hogy jogszabályba ütköző módon az egyik rákosmenti szavazóhelyiségtől nem messze ott díszelgett a neve az aszfalton. „A szavazóhelyiséget magában foglaló épületnek a szavazóhelyiség megközelítését szolgáló bejáratától számított 150 méteres távolságon belül – közterületen – választási kampánytevékenység a szavazás napján nem folytatható” − szól a jogszabály.


“Győzött Magyarország, győzött Rákosmente, győzött Kőbánya!”

Dunai Mónika lapunknak úgy értékelt, győzött Magyarország, győzött Rákosmente, győzött Kőbánya!
− Ez a győzelem egész Magyarországé, valamint az egész rákosmenti és kőbányai választókerületé! A rendkívül magas részvétel igen erős legitimitást biztosít a most megválasztott Országgyűlésnek.
Megköszönte mindenkinek, aki élt szavazati jogával, azoknak különösen, akik a nemzeti oldalra, Magyarország függetlenségére és biztonságos jövőjére szavazott. Köszönetet mondott az ismételt bizalomért, amellyel továbbra is szolgálhatja Rákosmentét és Kőbányát.
− A 2018–2022-es parlamenti ciklusban is a legfőbb mottóm: Szívügyem Rákosmente! Szívügyem Kőbánya!
Hasonló, mint 2014-ben

Négy évvel ezelőtt a 14-es választókerületben Dunai Mónika 43 százalékot kapott, mögötte Lukoczki Károly, az Összefogás (MSZP–Együtt–DK–PM–MLP) színeiben kapta a második legtöbb voksot, a szavazók 32,8 százaléka tette az x-et a neve mellé.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.