EUR: 313,46 Ft
CHF: 276,84 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

A Fidesz az NVB-hez fordul a Soros-hálózat választási csalása miatt

A Fidesz szerint a “Soros-hálózat” külföldről, külföldi pénzekből, törvénytelenül akarja befolyásolni a magyarországi választás eredményét. A nagyobbik kormánypárt a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB) fordul.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője pénteken újságíróknak azt mondta: Soros pénzéből és külföldi pénzekből egy olyan hálózatot vetnek be a választás előtti utolsó napokban, amely “Soros jelöltjeit” segíti hirdetésekkel, mozgósítással.


A kormánypárti politikus szerint “a Soros-hálózat” legnagyobb és legerősebb internetes hálózatát, az Avaazt vetik be a Fidesz ellen, és céljuk nyilvánvaló: meg akarják buktatni Orbán Viktort és a bevándorlásellenes nemzeti kormányt, hogy helyére “Soros jelöltjeit” ültessék, akik végre fogják hajtani a migránsok betelepítését.

A Fidesz a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul a “Soros-hálózat” választási csalása miatt, ez ugyanis a választási törvények gátlástalan kijátszása – közölte Halász János.


Hozzátette: a választókat arra kérik, ne legyenek kényelmesek, vasárnap el kell menni szavazni, meg kell állítani “Soros jelöltjeit”, és ezt csak úgy lehet megtenni, ha mindkét szavazatukat a Fideszre adják.

Ki kell vizsgálni a Soros-hálózat választási csalását

Ki kell vizsgálni a Soros-hálózat internetes választási csalását – nyilatkozta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteken a közmédiának, jelezve: az elmúlt napokban olyan kormányt támadó hirdetések jelentek meg az interneten, amelyek mögött Soros egyik óriási internetes aktivistahálózata, az Avaaz áll.

Választási csalásra készülnek a Soros-hálózat emberei, akik külföldről, külföldi pénzből akarják illegális módon befolyásolni a vasárnapi magyar országgyűlési választások eredményét – jelentette ki Tuzson Bence.

Úgy fogalmazott, a legnagyobb és legerősebb Soros-szervezet, az Avaaz nyilvánvaló célja, hogy eltávolítsa Orbán Viktor miniszterelnököt és Magyarország nemzeti kormányát. Ez a szervezet 194 országban van jelen és 46 millió tagja van, elsődlegesen pedig Soros György pénzéből működik, internetes kampányokat folytatva – fejtette ki. Aláhúzta, ilyen módon befolyásolták már a kanadai, az amerikai, a francia és az olasz választások eredményeit is, mindenhol a bevándorlásellenes jelöltekkel szemben kampányolva.

Az államtitkár szerint a választás előtt érzékelhető, hogy a szervezet tevékenysége Magyarországon is felerősödött, például az internetes hirdetésekben, körlevelekben és a Soros György által támogatott jelölteknek nyújtott pénzadományokban.

“Mindez azt jelenti, hogy Soros Györgyék most már kívülről, több százezer dollárral akarják befolyásolni a magyar választásokat” – mondta Tuzson Bence. Kiemelte, a “Soros-birodalom” egy bevándorláspárti kormányt akar felállítani, amit Magyarország és a magyar kormány határozottan elutasít. “Nem hagyhatjuk azt, hogy külföldről, külföldi pénzből befolyásolják a magyar választások eredményét” – hangoztatta, a legdurvább beavatkozásnak nevezve a történteket.

Közölte: a kormány arra kéri a hatóságokat, hogy haladéktalanul vizsgálják meg az ügyet. Arra kérjük az adatvédelmi hatóságot, hogy vizsgálja meg, hogyan szerezhették meg külföldi szervezetek magyar állampolgárok adatait – mondta Tuzson Bence.

Kijelentette: Magyarország nemzeti szuverenitását meg kell védeni, a kabinet ezért még a választásig jogi lépéseket tesz.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek