2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Belföld

A Jobbik képviselője gyalázza a romákat – hangfelvétel!

A Mandiner bukkant rá azokra a hangfelvételekre, melyeken a Jobbik képviselője, Apáti István a cigányok kapcsán fizikai erőszakról, sterilizálásról, de még a szibériai munkatábort is preventív eszköznek tartja a tyúklopással szembeni harcban.

Szibériába küldte volna a bűnöző cigányokat a Jobbik – erről beszéltek a radikális párt politikusai a Szent Korona Rádió Sin City c. műsorának 2010/11-es adásaiban. Zagyva György Gyula a műsorban – aki akkor még parlamenti képviselő volt, jelenleg pedig a közmunka-programot felügyeli Tiszavasváriban – arról beszélt: lehessen Szibériába kerülni tyúklopásért is – írja a lap.


Úgy fogalmazott: „amikor hazajön és elmondja a cigánysoron – mert tyúklopásért általában nem fehér emberek szoktak bekerülni –, elmondja a cigánysoron, hogy milyen jó volt Szibériában mínusz harminc fokban, akkor utána jön létre ez a preventív dolog, hogy nem… utána meg fogják háromszor is gondolni.” A műsorban nem csak ekkor minősítették a romákat a jobbikosok, korábban fizikai erőszakról, sterilizálásról és párzási időszakról beszéltek. Apáti István, a párt országgyűlési képviselője például azt mondta, hogy szerinte a cigányok a verésből értenek. Úgy fogalmazott: „a cigányokkal szemben nem lehet másként fellépni csak akár verbális, akár fizikai erőszak révén, mert sok esetben a nyers erőn kívül semmi másból nem értenek.”

A jobbikos politikus később pedig még hozzátette azt is, hogy szerinte a párzási időszakban agresszívak lesznek a romák, ellenük a rendőrök tehetetlenek, ezért kellene bevetni a gárdát, hiszen egy gárdistától jobban félnek a romák, mint a rendőröktől.


Apáti István idén is országgyűlési képviselőjelöltként indul a Jobbik színeiben az április 8-i választáson – írja a Mandiner.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Felértékelődött a diákmunka a munkaerőhiány miatt

    Felértékelődött a diákmunka a munkaerőhiány miatt

    Felértékelődött a diákmunka a munkaerőhiány miatt, szinte nincs olyan szektor Magyarországon, ahol ne látnák szívesen a diákokat – mondta Hegedűs Csaba, a Prodiák Iskolaszövetkezet operatív igazgatója az M1 aktuális csatornán szombaton.

  • Fél évszázad után változás a budapesti patkányirtásban

    Fél évszázad után változás a budapesti patkányirtásban

    Negyvenhét évig a Bábolna Bio végezte a fővárosban a patkányirtást, ám a legutóbbi közbeszerzési eljárást egy kisebb cégekből álló konzorcium nyerte el. A Bábolna a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult, amely azonban az eljárás lezárultáig engedélyezte a szerződéskötést az új szereplővel, különben veszélyesen elszaporodhatnának a rágcsálók – írja szombati számában a Magyar Idők.