EUR: 316,49 Ft
CHF: 281,43 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Egyéb Sopron

A komédia évada következik

Az Egy éj Velencében című nagyoperettel kezdődik a Soproni Petőfi Színházban a komédia évada október elejétől. Összesen tizenöt premiert tartanak a 2018/2019-es szezonban – többek között ez derült ki a sajtótájékoztatón. A Soproni Petőfi Színház új évadának tervét ismertették a közelmúltban.

Pataki András, a színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője az évadhirdető eseményen arról beszélt, hogy nemcsak a nézőszám emelése és a szórakoztatás a céljuk a komédia évadával, hanem olyan nívós, unikális előadások bemutatása, amelyek összetetten és elgondolkodtató módon beszélnek az emberről, az életünkről. Minden korosztálynak a műfaji és stílusbeli sokszínűség jegyében kínálnak előadásokat a következő évadban is – emelte ki a Soproni Petőfi Színház igazgatója.

Több koproduckióban létrejövő darab is látható lesz az új évadban
Fotó: Torma Sándor

A felnőttbérletben ifj. Johann Strauss Egy éj Velencében című nagyoperettjét mutatják be. A Rejtő, a megejtő című kabaré Rejtő Jenő megfejthetetlen világába kalauzolja a közönséget, de különleges színházi élményt kínál a teátrum nagy vállalkozása, egy görög komédia, Arisztophanész A gazdagság című művének színpadra állítása is, akárcsak A szving meg a tangó című táncjáték, amelyben argentin és osztrák művészek is vendégszerepelnek.
A kaposvári Csiky Gergely Színházzal közösen készül Alan Zachary–Michael Weiner az Első randi című musical, amely magyarországi ősbemutató lesz Szente Vajk rendezésében, Feke Pál és Mikó István főszereplésével. A felnőttbérletesek kamara-előadásként láthatják Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című színpadi játékát.
A középiskolások és egyetemisták bérletben tekinthetik meg  Elton John és Tim Rice Aida című musicaljét, valamint A gazdagság,  A szving meg a tangó és az Első randi című produkciókat. Ezenkívül ott lesz a Mindörökké Júlia című színpadi játék, amely Szendrey Júlia életéről szól, történelmi dokumentumok alapján.
Iskolai helyszíneken Arany János Pázmán lovag és az Én, Luther című tantermi színházi darabokat mutatja be a soproni színház.


Feke Pál idén is többször jön a leghűségesebb városba
Fotó: Torma Sándor

A felsősöknek a teátrum az Aida, a Mindörökké Júlia, A szving meg a tangó produkciók mellett A csodatévő lány című táncjátékát kínálja, alsósbérletben pedig Az égig érő fa című zenés magyar népmesét játsszák a Zentai Magyar Kamaraszínházzal koprodukcióban.
A kisebbek megnézhetik Németh Ervin Mátyás király krónikái című zenés mesejátékát vagy az évad fontos darabját, a Szergej Prokofjev Péter és a farkas története alapján készült mesebalettet. Az ovisoknak mindemellett Lázár Ervin A kétarcú boszorkány című mesejátékával kedveskednek.
A sajtótájékoztatón dr. Fülöp Péter, a kaposvári színház igazgatója elmondta: örül, hogy az Első randi című előadás koprodukcióban jöhet létre, ő ugyanis vezetőként hisz az együttműködés erejében, annak hasznában. A főszereplő Feke Pál hozzáfűzte: egy igazi szórakoztató musical comedyről van szó, és nagyon reméli, hogy az előadás elnyeri majd mindkét város közönségének tetszését.

A komédia évada jön Sopronban
Fotó: Torma Sándor

Demcsák Ottó, a Sopron Balett vezetője A szving meg a tangó előadásról azt mondta: nagy kihívás számukra ennek a táncjátéknak a színpadra állítása.


Kapcsolódó Cikkek

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.

  • Slytract – Erős visszatérés

    Slytract – Erős visszatérés

    A 2005-ben alakult miskolci metál formáció hosszabb szünet után jelentkezett új videoklipjével. A visszatérés olyan jól sikerült, hogy pár nap leforgása alatt komoly felkéréseket kapott a banda, például a Cannibal Corpse előtt is felléphetnek a nyár folyamán Budapesten.