EUR: 313,46 Ft
CHF: 276,84 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

A kormány a jövőben is megvédi a gazdák érdekeit

A nemzeti kormány eltökélt abban, hogy a jövőben is megvédi a gazdák érdekeit – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Magyar Hírlapnak adott interjúban, amely pénteken jelent meg.

A kormány agrárpolitikájának eddigi eredményeit sorolva kijelentette, hogy “a mezőgazdaság és az élelmiszeripar növekedési pályára állt. Az utóbbi esztendőkben megerősödött cégek mellett mára új beruházások fémjelzik a magyar élelmiszergazdaságot. Nem voltak gazdatüntetések, traktoros felvonulások, az Orbán-kormány – a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségével együttműködve, a gazdákra stratégiai partnerként tekintve – megteremtette az agrárbékét.”


Úgy vélte, hogy az ellenzék viszont “veszélyezteti ezeket az eredményeket, hiszen nincs komoly agrárprogramja, és kirívóan gazdaellenes. Mögötte csak egy szűk szocialista érdekcsoport van, nem a vidéki Magyarország.”

A miniszter fontosnak nevezte, hogy az Európai Unió agrárpolitikája kellő pénzügyi háttérrel rendelkezzen, és azokat a pénzeket, amelyek a gazdáknak járnak, az EU ne csoportosítsa át például a migránskérdés megoldására. Megerősítette, hogy Magyarország az elsők között vállalta tagállami befizetésének megemelését, hiszen Nagy-Britannia kilépésével csökkennek az uniós források.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek