EUR: 314,48 Ft
CHF: 278,30 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Belföld

A következő évtizedekben tovább nőhet a migrációs nyomás

Európa környezetében hatalmas “migrációs potenciál” van, vagyis a következő évtizedekben jelentősen nőhet azok száma, akik elindulnak a kontinens felé – mondta a Migrációkutató Intézet főigazgatója vasárnap az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

Orbán Balázs ennek elsődleges okaként említette a közel-keleti, valamint a szubszaharai régiók népességrobbanását, amely megoldhatatlan feladat elé állítja a térség államait.

A szakértő emlékeztetett arra, 1990 óta fokozatosan egyre több elsőgenerációs bevándorló él a világban, vagyis olyanok, akik nem a szülőhazájukban élnek. Ők elsősorban a fejlettebb területeket célozzák meg, Észak-Amerikát, illetve Európát, utóbbi helyen pedig már most 70 milliónyian élnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogszabályba ütköző lehet, hogy Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester és felesége, Vincze Felícia cége, A Te Születésed Kft. 2016-2017-ben is jelentősen alacsonyabb adóalapot vallott be, mint amennyit a cég honlapján szereplő szüléslevezetések száma alapján kiszámlázhattak – nyilatkozta az Origónak a Századvég elemzője.

 • Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Felfüggesztését kérte a Fidesz a balra tolódó, erősen megosztott Európai Néppártban. A kizárásra játszó balliberális politikusok dupla kudarcot vallottak Brüsszelben, ahol soros György fia is megjelent.

 • Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Több mint három éve vár gazdira az Illatos úti ebtelepen Dodó, a legszebb korában lévő, staffordshire jellegű kankutya, aki gondozói szerint félreértett zseni, és egyben lelkes futóbajnok.