EUR: 314,48 Ft
CHF: 278,30 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Belföld

Nézőpont: Nincs nagy jelentősége az ellenzéki jelöltek visszalépéseinek

A 2014-es választás alapján nincs nagy jelentősége a mostani ellenzéki visszalépéseknek – mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője csütörtök reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Az elemző szerint 2014-ben a baloldal egységesen lépett fel, az Együtt azért jött létre, hogy az említett pártokat egységesítse. “Ugye ez Bajnai Gordon pártja Bajnai Gordon nélkül, és mára egy 1 százalék körüli szervezetté zsugorodott össze” – tette hozzá.


Emlékeztetett, négy évvel ezelőtt egységes baloldali lista volt, és most a visszalépések is ezt reprodukálják. Új helyzet akkor lehetne, ha az LMP is tömegesen visszalépne – mondta.

Mráz Ágoston Sámuel kitért arra is, a kormánypárt feladata, hogy megmutassa, az ellenzéknek nincs alternatív ígérte: se miniszterelnök-jelöltje, se világos válasza a stratégiai kérdésekben, se arra vonatkozó meghatározása, hogy milyen felállásban lehetne az országot irányítani.


 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogszabályba ütköző lehet, hogy Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester és felesége, Vincze Felícia cége, A Te Születésed Kft. 2016-2017-ben is jelentősen alacsonyabb adóalapot vallott be, mint amennyit a cég honlapján szereplő szüléslevezetések száma alapján kiszámlázhattak – nyilatkozta az Origónak a Századvég elemzője.

 • Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Felfüggesztését kérte a Fidesz a balra tolódó, erősen megosztott Európai Néppártban. A kizárásra játszó balliberális politikusok dupla kudarcot vallottak Brüsszelben, ahol soros György fia is megjelent.

 • Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Több mint három éve vár gazdira az Illatos úti ebtelepen Dodó, a legszebb korában lévő, staffordshire jellegű kankutya, aki gondozói szerint félreértett zseni, és egyben lelkes futóbajnok.