EUR: 316,49 Ft
CHF: 281,43 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Egyéb Székesfehérvár

Aranyemberek zöldítik a megyét

Egyre jobban terjed a környezetbarát, zöldszemlélet Fejér megyében. Móron a fehérvári Depónia Nonprofit Kft. lebonyolításával szervez április 14-én zöldhulladékgyűjtést a települési önkormányzat. A szemléletformálásban oroszlánrésze volt a napokban Aranyember-díjat kapott Gaja Környezetvédő Egyesületnek.

Az elismerést idén Kocsis Noémi újságíró, Szalai Károly nyugállományú középiskolai történelem és földrajz szakos tanár és a Gaja Környezetvédő Egyesület kapta meg Fotó: Tarsoly Ifjúságért Egyesület

A Tarsoly Ifjúságért Egyesület minden évben Aranyember-díjjal ismeri el és köszöni meg az Európai Unió céljainak, tevékenységének megismertetésében és az európai gondolatkörnek a társadalom széles rétegében, kiemelten az ifjúság körében való terjesztésében kimagasló munkát végző, az európai béke iránt elkötelezett személyek és szervezetek munkáját. Az elismerést idén Kocsis Noémi újságíró, Szalai Károly nyugállományú középiskolai történelem és földrajz szakos tanár, valamint a Gaja Környezetvédő Egyesület kapta meg. A civil szervezet nevében Varga Gábor elnök és Vajgerné Böhm Erika titkár vette át a díjat.


A díjat először 2012-ben, Herczog Edit akkori európai parlamenti képviselő kezdeményezésére adták át, az Európai Unió létrejöttét megalapozó Római Szerződés megkötésének 55. évfordulója tiszteletére, és 2014-ig minden évben Székesfehérvár és a térség két-két, a közösségért kimagasló munkát végzett polgára vehette át. A Tarsoly Ifjúságért Egyesület úgy döntött, hogy a Római Szerződés aláírásának közelgő 60. évfordulója alkalmából felkarolja ennek a nemes kezdeményezésnek a folytatását.

A Gaja Környezetvédő Egyesület 1989-ben alakult meg, és 1991-ben jegyezték be. Néhány lelkes pedagógus és egy környezetvédelmi problémákra érzékeny szakembergárda próbált így szervezett formában tevékenykedni az ökológiai szemléletmód elterjesztése érdekében. Az egyesület 1998 óta Környezeti Tanácsadó Irodaként is működik, amelynek keretében állandó elérhetőséget biztosítanak a környezeti problémákra érzékeny embereknek.


A gajásokat nem kényelmesítette el a kitüntetés: április 4-én az Arany János Óvoda és Általános Iskola diákjait vitték „terepre” a Palotavárosi Közösségi Kertbe.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.

  • Slytract – Erős visszatérés

    Slytract – Erős visszatérés

    A 2005-ben alakult miskolci metál formáció hosszabb szünet után jelentkezett új videoklipjével. A visszatérés olyan jól sikerült, hogy pár nap leforgása alatt komoly felkéréseket kapott a banda, például a Cannibal Corpse előtt is felléphetnek a nyár folyamán Budapesten.