EUR: 315,87 Ft
CHF: 281,22 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Külföld

Az Iszlám Állam hívei megújították hűségesküjüket a terrorszervezet vezetőjének

Az Iszlám Állam hívei demonstratívan megújították hűségesküjüket Abu Bakr al-Bagdadinak, a terrorszervezet vezetőjének a közösségi hálókon megjelent szerdai közleményükben.

“A hitetlenek megfélemlítésére és felbőszítésére megújítjuk hűségeskünket a hívők parancsnoka és a muszlimok kalifája, a mudzsahed sejk Abu Bakr al-Bagdadi al-Husszaini al-Kurasi felé, Isten óvja őt” – olvasható a dzsihadisták közleményében.


Hisám al-Hasími, az iraki kormány tanácsadója szerint ez az első nyilvános hűségeskü, mióta tavaly a szélsőségesek iraki és szíriai “kalifátusa” összeomlott.

Az Iszlám Állam katonai veresége ellenére továbbra is hajt végre merényleteket, gyilkosságokat és rajtaütéseket mindkét országban, illetve a káoszba süllyedt Líbiában is.


Bagdadi hollétéről, illetve arról, hogy életben van-e egyáltalán, ellentmondásos információk vannak. Hasími a Reuters brit hírügynökségnek ugyanakkor azt mondta, úgy hiszi, hogy a terroristák vezére a szíriai-iraki határtérség kiterjedt sivatagos területén rejtőzik.

Kapcsolódó Cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Kizárás fenyegeti az LMP-t

  Kizárás fenyegeti az LMP-t

  Mivel a Jobbikkal karöltve támogatja az LMP Mirkóczki Ádám és Puzsér Róbert indulását is az őszi helyhatósági választásokon, akár az LMP kizárása is szóba jöhet a pártot magába foglaló EP-pártszövetségnél, az Európai Zöld Pártnál, mivel Philippe Lamberts frakció-szóvivő korábban úgy nyilatkozott: az LMP és a Jobbik szövetsége elfogadhatatlan.

 • Egy azték uralkodó sírjának nyomaira bukkanhattak Mexikóban

  Egy azték uralkodó sírjának nyomaira bukkanhattak Mexikóban

  Egy azték uralkodó sírhelyét jelölhetik azok az áldozati ajándékok, köztük egy gazdagon díszített, harcosnak öltöztetett jaguár és egy fiatal fiú maradványai, amelyeket a mexikóvárosi Templo Mayor (nagy templom) romjainál tártak fel a régészek.

 • A Hamász célpontjait bombázza az izraeli hadsereg a Gázai övezetben

  A Hamász célpontjait bombázza az izraeli hadsereg a Gázai övezetben

  Az izraeli hadsereg hétfőn megkezdte a radikális palesztin szervezet, a Hamász állásainak bombázását a Gázai övezetben, miután egy a palesztin területről kilőtt rakéta eltalált egy lakóházat Tel-Aviv térségében – jelentették a hadseregre hivatkozva a hírügynökségek.