EUR: 313,46 Ft
CHF: 276,84 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Egyéb Dunaújváros

Balatoni két pont a kéziseknek

A Vasas legyőzése után három hét pihenőt követően a déli partra, a siófoki csarnokba látogatott a DKKA. Az előjelek nem voltak jók, hiszen ősszel hat góllal kaptunk ki itthon. 

– Nehéz volt három héten át tűzben tartani a csapatot, de a lehetőségekhez képest próbáltuk edzőmeccsekkel színesíteni ezt az időszakot. Nagyon nehéz dolgunk lesz, az új csarnok biztosan motiválja majd a házigazdákat, de nekünk nincs veszítenivalónk, igaz, azt sem mondom, hogy esélytelenek vagyunk, ám az biztos, hogy rettentően meg kell dolgoznunk azért, hogy győzni tudjunk. Rendkívül fontos lesz a védekezésünk minősége, a beállók semlegesítése, illetve az, hogy az adódó lehetőségeinket jó százalékban értékesítsük, mert a hazai vereségünk alkalmával ezt sajnos nem tudtuk megoldani a román válogatott Dedu kapus ellen. Mindent összevetve, nagyon nehéz csata előtt állunk, egy gyors, kemény meccsre számítok, de ahhoz, hogy elhozzuk a két pontot, egy-két jó teljesítmény nem lesz elég, a csapat nagy részének tudása legjavát kell nyújtania a remélt győzelemhez – így értékelt előzetesen György László vezetőedző.


Ennek megfelelően rendkívül nehéz mérkőzés várt a mieinkre a több remek légióssal felálló Balaton-parti egylet otthonában. A mérkőzés eleje meglehetősen kapkodó játékot hozott, s bár az első gólt a hazaiak szerezték, mégis a Kohász nyugodott meg előbb, s ezt előbb Szekerczés, majd Kazai duplája jelezte, ráadásul úgy, hogy közben egyet sem kaptak a mieink, így a 8. percben 4-1-re vezettek. A második siófoki találatra a 10. percig vártak a hazaiak, ám erre előbb Micijevic, majd Dombi válaszolt, így a 12. percben időt kellett kérnie Lars Rasmussen vezetőedzőnek (2-6).

A rövid pauzát követően is megmaradt azonban a Kohász fölénye, György László tanítványai a 17. percben már 8-3-ra vezettek, s ekkor egyáltalán nem úgy tűnt, hogy a Siófok visszajöhetne a meccsbe. Elég volt azonban két kihagyott dunaújvárosi ziccer, s a gyors indításokból azonnal szorosabbá tette a meccset a házigazda, de a Kohász kézilabdázói is gyorsan kapcsoltak, s egy 4-0-s rohammal már héttel léptek meg ellenfelüktől a 25. perc végére (5-12). Nyugalomra azonban nem volt lehetőség, mert a siófokiak is igyekeztek jól élni a gyors indítások adta lehetőségekkel, de hiába jöttek vissza ötre, a hajrá is a vendégeké volt, így a szünetre 14-8-as dunaújvárosi vezetéssel vonultak a felek.


A folytatásban felváltva szerezték találataikat a csapatok, ám a 40. perc környékén kisebb hullámvölgybe kerültek kézilabdázóink, ezt sorozatban lőtt három találattal bosszulta meg a Siófok, így a 42. percben muszáj volt időt kérnie György Lászlónak, hogy rendet tegyen a fejekben (13-19).

A véghajrához érve ismét megtorpant támadásban a DKKA, az 57. percben feljöttek háromra a vendéglátók, ismét volt miért izgulni (20-23). Három perccel a meccs vége előtt az addig remeklő Szekerczés hetest hibázott, de szerencsére ez már nem számított, mert a Siófok csak az utolsó fél percben tudott újabb gólt szerezni, így a Kohász, ha a végén hullámvölgybe is került, összességében simán nyert, sikerével megerősítette negyedik helyét a bajnoki tabellán. A meccs végeredménye: Siófok KC–DKKA 21-23 (8-14).

Kapcsolódó Cikkek