2019. február 18., hétfő
Bernadett

Külföld

Baleset szenvedett francia katonákat fenyegetett meg halálosan egy muszlim

Franciaországban egyre jobban felbátorodnak a szélsőséges muszlimok. A napokban a nyugat-franciaországi Nantes közelében a terrorellenes Sentinel-műveletben ténykedő katonák szenvedtek autóbalesetet. Egy elsuhanó autóból ekkor valaki kiszólt nekik: “mindannyiótokat megölünk! Allah Akbar!”

Emmanuel Macron Franciaországában egyre aggasztóbbá válik a migránshelyzet. Már Párizs több kerületében is tarthatatlan állapotok uralkodnak. A nők nem mernek sötétedés után az utcára lépni, félnek beülni egy kávézóba, ahogyan attól is tartanak, hogy szoknyában induljanak útnak. A szélsőséges muszlimok egyre nagyobb fenyegetés jelentenek a fővároson kívül, az ország többi részében is. Az Ouest France című internetes francia lap mai híradása is egy halálos fenyegetésről szól.


. (MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

Nantes közelében, a nyugati körgyűrűn haladt a terrorellenes Sentinel-műveletben résztvevő katonák konvoja, amikor Orvault település közelében két autójuk balesetet szenvedett. Szerencsére az autóban ülők nem sérültek meg, csak anyagi kár keletkezett. A rendőrség már a helyszínre ért, amikor a lap beszámolója szerint egy autó haladt el a balesetet szenvedett katonák mellett. A kocsi egyik utasa ekkor halálosan megfenyegette a katonákat a következő szavakkal. “Mindannyiótokat megölünk! Allah Akbar” – hangzott el a vélhetően szélsőséges muszlim szájából a fenyegetés. Mielőtt bármi is történt volna, az autó elviharzott a helyszínről.

Tavaly augusztusban szintén francia katonák álltak a célkeresztben. Akkor Párizs Levallois-Perret nevű elővárosában az Operation Sentinel terrorellenes művelet keretében 16 katona hagyta el a helyi laktanyát, hogy járőrözzenek. Ekkor egy autó nagy sebességgel közéjük hajtott. Hatan megsérültek, ebből négyen súlyosan. A súlyosabb sérültek töréseket szenvedtek a Le Figaro szerint.


 

 

Kapcsolódó Cikkek