EUR: 315,87 Ft
CHF: 281,22 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Belföld

Bejelentést tettek Hadházy Ákos és családja ellen

A Nemzeti Földalap megtette bejelentését az ügyészségen Hadházy Ákos és családja ellen – írta közleményében a Földművelésügyi Minisztérium.

„A Földművelésügyi Minisztérium a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) útján a mai napon bejelentést tett a Fővárosi Főügyészségen termőföld tulajdonjogának megszerzésére irányuló jogszabályi rendelkezések kijátszásának alapos gyanúja miatt. Alapos a gyanú, mely szerint dr. Hadházy Ákos, az LMP „antikorrupciós” élharcosa és családja egy külföldi származású zöldbáró strómanhálózatán keresztül, a földtörvényt kijátszva akart állami termőföldet vásárolni.


Újra bebizonyosodott, hogy az LMP csak szavakban támogatja a hazai családi gazdaságokat, valójában a földtörvény kijátszásával, külföldi érdekeltségeknek akarta kijátszani a magyar termőföldet, valójában támogatja a külföldi, nagybirtokosok térnyerését hazánkban.

A „Földet a Gazdáknak” Program során feltételezett visszaélés-gyanús ügyek kapcsán – mely hírek korábban a sajtóban jelentek meg – az NFA vizsgálatot indított. A vizsgálat eredménye alapján egyértelművé vált, hogy dr. Hadházy Ákos országgyűlési képviselő és szülei is érintettek lehetnek termőföld jogellenes megszerzésének bűntettében. Az eset kapcsán felvetődött a kapcsolat az ellenzéki képviselő érdekeltségei és az egyik külföldi származású agrárnagyüzem tulajdonosának érdekeltségei között. A vizsgálat kimutatta, hogy mind dr. Hadházy Ákos anyja, mind pedig ezen céghez köthető személyek azonos bankszámlaszámi alszámláról utalták át az NFA számlájára a földvásárlások során keletkezett vételárakat vagy előlegeket. Az így megszerezni kívánt földek összes értéke meghaladja a 800 millió forintot. Fentiek alapján feltételezhető, hogy az utalások ugyanazon személytől származnak, amely személy nem azonos a szerződéseket kötő és ezáltal a termőföldeken tulajdonjogot szerző személyekkel. Ebből következően megállapítható, hogy a termőföldekre vonatkozó jogszabályok megkerülésével kötöttek szerződéseket.


Magyarország Kormánya egyértelműen elítél minden olyan tevékenységet, ami a földek jogellenes használatához, megszerzéséhez kapcsolódik, ezért 2014-ben beépítette a jelenleg hatályos Büntető Törvénykönyvbe a mező- és erdőgazdasági hasznosítású föld jogellenes megszerzésének bűntettének tényállását.

Az NFA kiemelt feladata az állami földek védelme, így minden hasonló ügyben a legalaposabb vizsgálatot folytatja le és szükség esetén azonnal büntető eljárást kezdeményez.” – áll a közleményben.

Szerdán a Bors számolt be arról elsőként, hogy információik szerint az ügyészséghez fordul a Nemzeti Földalapkezelő Hadházy Ákos édesanyjának ügyében.

A Fidesz-KDNP nevében feljelentést tett Hadházy Ákos “gyanús földügyei” miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen kedden Budai Gyula, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gigajátszótér épül a Ligetben

  Gigajátszótér épül a Ligetben

  Megkezdődik Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb játszóterének kivitelezése a Liget Budapest projekt keretében; az úgynevezett Nagyjátszótér több mint 13 ezer négyzetméteren kap helyet a park dél-keleti részén.

 • Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  A március 18-24. között tartott idei TeSzedd! önkéntes szemétszedési akció sikere azt mutatja, hogy összefogott az ország egy tisztább környezetért – jelentette ki Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára.

 • Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Nyugati titkosszolgálatok információi mellett egy külföldi védett tanú vallomása alapján gyanítják a hatóságok, hogy a múlthéten Budapesten elfogott F.

 • Science Park épül Józsefvárosban

  Science Park épül Józsefvárosban

  Történelmi pillanatnak lehetünk tanúi, ugyanis egy Egészségipari-Biotechnológiai Science Park létrehozásáról kötött megállapodást Budapest három nagy egyeteme a VIII.