EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,49 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Belföld

Bevándorlóországok alakulhatnak ki Nyugat-Európában egy neokonzervatív angol író szerint

Bevándorlóországok alakulhatnak ki a jövőben Nyugat-Európában Douglas Murray angol neokonzervatív író, újságíró szerint, aki a Magyar Időknek adott interjút Európa furcsa halála című könyvéről.

“Szerintem két fő tényező kombinációja okozza Európa halálát: az egyik a migráció, a beáramló nagyszámú tömegek és az, hogy pontosan akkor érkeznek a kontinensünkre, amikor Európa elveszíti a küldetéstudatát, illetve bizonytalan abban, hogy mi is ő egyáltalán. Ezek önmagukban is súlyos problémák lennének, de a kettő egyszerre kész katasztrófa” – fogalmazott az író a csütörtökön megjelent interjúban.


“Az, hogy a szegényebb társadalmakból mindig is a gazdagabbakba fognak vágyni az emberek, megkerülhetetlen tény, ebben inkább az a meglepő, hogy Európa azt hiszi, megmentheti az egész világot, de azzal nem számol, hogy akár olyanná is válhat, mint a világ többi része. (…) Az a baj, hogy Merkel kancellár 2015-ös meghívása csak bátorítja ezt a folyamatot, ami még sok-sok évig fennmarad” – mondta Douglas Murray.

Beszélt arról, hogy többször megfordult már Magyarországon, legutóbb a határkerítést látogatta meg. Kijelentette: “A kerítés megállította a Magyarországra való beáramlást, tehát működik. A határellenes mozgalom azt állítja, hogy a jövő a hidakról és nem a határokról szól. De ha eljönnek Londonba, akkor megláthatják, hogy ez nem egy vagy-vagy kérdés, hiszen a westminsteri terrortámadás óta a hídjainkat falakkal kell megvédenünk.”


Méltatta a brit író a visegrádi országcsoport menekültpolitikáját is. “A nyugati országok őrült politikájának – főleg Angela Merkel és az Európai Bizottság politikájának – a V4-országok voltak a legerősebb ellenzői. Szerintem Berlin és Brüsszel azért molesztálja a V4-eket, mert nem értenek egyet Berlin téves politikai döntésével” – vélte.

Soros Györgyről Murray azt mondta, hogy “mindkét oldalon vannak túlzó állítások vele kapcsolatban. De az vitathatatlan tény, hogy az általa támogatott NGO-k határellenesek, és ő támogatja a nyílt határokért küzdő mozgalmakat.”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hollik: Belülről kell megváltoztatni az uniót

  Hollik: Belülről kell megváltoztatni az uniót

  Az Európai Unió teljesen rossz működése, a bevándorláspárti politikája és elfordulása a keresztény értékektől Magyarország számára kockázatot jelent – mondta Hollik István az ECHO TV Bayer show című műsorában.

 • Nyomozhatnak a jobbikos után

  Nyomozhatnak a jobbikos után

  Felfüggesztette az Országgyűlés Farkas Gergely jobbikos képviselő mentelmi jogát, amiért Farkas 2018-ban még jelöltként 600 ezres kötlségtérítést ajánlott Kiskunhalason az LMP jelöltjének, hogy cserébe Midi Melánia visszalépjen a választástól.

 • A politika nem nélkülözheti az írástudókat

  A politika nem nélkülözheti az írástudókat

  A politika nem nélkülözheti az írástudókat – mondta Balog Zoltán korábbi emberi erőforrás miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke, a Magyar politikai enciklopédia bemutatóján, hétfőn Budapesten.