EUR: 315,87 Ft
CHF: 281,22 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Külföld

Biztonságpolitikai szakértő: A svéd társadalom kezd felébredni

A svéd társadalom kezd felébredni – mondta a bevándorlás hatásait elemezve Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán hétfőn.

A szakember emlékeztetett arra, hogy a 20. század második felében három sikeres integráció is volt: az 1956-os magyar forradalom leverése, az 1968-as csehszlovákiai intervenció és néhány évvel később Chiléből Allende kormányának megbuktatása után érkező menekülteké. Ám ezek a bevándorlók mind keresztény kultúrkörből érkeztek és integrálódni akartak – mutatott rá.


Nógrádi György magyarázata szerint a svéd társadalom eddig abból indult ki, hogy a kormánya jót akar. Az elmúlt években azonban a Svédországba áramló migránsok tönkreteszik az oktatási rendszert, no-go zónákat hoznak létre a történelmi belvárosokban, több tízezerről azt sem tudják, hol van, a templomokról lekerülnek a keresztek, hogy ne zavarják a migránsokat. A svédek a külvárosokba menekülnek, és sokan azt mondják, hogy nyugdíjasként inkább külföldre települnek, mert félnek – fejtegette a szakértő.

Az ősszel választások lesznek Svédországban, meglátjuk, hogyan reagál minderre a társadalom – jegyezte meg Nógrádi György.


 

Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Kizárás fenyegeti az LMP-t

  Kizárás fenyegeti az LMP-t

  Mivel a Jobbikkal karöltve támogatja az LMP Mirkóczki Ádám és Puzsér Róbert indulását is az őszi helyhatósági választásokon, akár az LMP kizárása is szóba jöhet a pártot magába foglaló EP-pártszövetségnél, az Európai Zöld Pártnál, mivel Philippe Lamberts frakció-szóvivő korábban úgy nyilatkozott: az LMP és a Jobbik szövetsége elfogadhatatlan.

 • Egy azték uralkodó sírjának nyomaira bukkanhattak Mexikóban

  Egy azték uralkodó sírjának nyomaira bukkanhattak Mexikóban

  Egy azték uralkodó sírhelyét jelölhetik azok az áldozati ajándékok, köztük egy gazdagon díszített, harcosnak öltöztetett jaguár és egy fiatal fiú maradványai, amelyeket a mexikóvárosi Templo Mayor (nagy templom) romjainál tártak fel a régészek.

 • A Hamász célpontjait bombázza az izraeli hadsereg a Gázai övezetben

  A Hamász célpontjait bombázza az izraeli hadsereg a Gázai övezetben

  Az izraeli hadsereg hétfőn megkezdte a radikális palesztin szervezet, a Hamász állásainak bombázását a Gázai övezetben, miután egy a palesztin területről kilőtt rakéta eltalált egy lakóházat Tel-Aviv térségében – jelentették a hadseregre hivatkozva a hírügynökségek.