EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,34 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Belföld

Bombát találtak a biatorbágyi iskola udvarán

Feltehetően világháborús bomba került elő egy biatorbágyi általános iskola udvarán kedden – tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t. A környéken öt utcát lakóházait kiürítették és az utcákat lezárták.

Markovics Zita elmondta: Biatorbágyon a Karinthy Frigyes utca 4. szám alatti iskola udvarán tereprendezési munkálatok közben akadtak egy feltehetően második világháborús, nagyjából 100 kilós bombára.


A feltételezett robbanótest 45 fokos szögben 50 centiméter hosszan áll ki a földből. Ahhoz, hogy a tűzszerészek azonosíthassák, ki kellett üríteni az iskolát és a 200 méter sugarú körben található házakat is – közölte a kommunikációs tiszt.

Markovics Zita később elmondta: a tűzszerészi munkálatok idejére öt utcában – a Karinthy, a Kazinczy, a Mária királynő és a Dózsa György utcában – 43 lakóházat ürítettek ki. Ez mintegy 70 embert és az iskolában tartózkodó gyerekeket és felnőtteket érinti.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hollik: Belülről kell megváltoztatni az uniót

  Hollik: Belülről kell megváltoztatni az uniót

  Az Európai Unió teljesen rossz működése, a bevándorláspárti politikája és elfordulása a keresztény értékektől Magyarország számára kockázatot jelent – mondta Hollik István az ECHO TV Bayer show című műsorában.

 • Nyomozhatnak a jobbikos után

  Nyomozhatnak a jobbikos után

  Felfüggesztette az Országgyűlés Farkas Gergely jobbikos képviselő mentelmi jogát, amiért Farkas 2018-ban még jelöltként 600 ezres kötlségtérítést ajánlott Kiskunhalason az LMP jelöltjének, hogy cserébe Midi Melánia visszalépjen a választástól.

 • A politika nem nélkülözheti az írástudókat

  A politika nem nélkülözheti az írástudókat

  A politika nem nélkülözheti az írástudókat – mondta Balog Zoltán korábbi emberi erőforrás miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke, a Magyar politikai enciklopédia bemutatóján, hétfőn Budapesten.