EUR: 313,46 Ft
CHF: 276,84 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Extra

Borbély Alexandra megküzdött a szerelemért

Európa legjobb színésznője, Jászai Mari-díjas, fiatal, tehetséges, gyönyörű, és Nagy Ervin kedvese. Röviden így lehetne bemutatni Borbély Alexandrát, aki az Oscar-jelölt Testről és lélekről című film Máriáját alakította. A színésznőnek kislányként óriási álma volt kitűnni a tömegből, megmutatni, hogy felvidéki lányként is sikeres lehet a magyar fővárosban.

Fotó: EPA/MIKE NELSON

Borbély Alexandra gőzerővel halad a világhírnév felé, szinte nincs olyan európai filmes, aki ne hallotta volna már a nevét vagy ne látta volna a Testről és lélekről című Oscar-jelölt filmben nyújtott alakítását. Karrierje azonban akkor kezdett igazán felfele ívelni, amikor tavaly decemberben megkapta a legjobb színésznőnek járó Európai Filmdíjat. Egészen addig hiába a film sikere, Alexandra úgy érezte, nem ért el áttörő eredményt. Tavaly nyáron még az is megfordult a fejében, hogy abbahagyja a szakmát. – Elég szélsőséges személyiség vagyok. Ha örülök, akkor elképesztően boldog vagyok, ha bánat ér, akkor azt is nagyon mélyen meg tudom élni. Tavaly a horvátországi nyaralásom idején rossz hírt kaptam. Szlovákiában felkértek egy szerepre, de később felhívtak és visszamondták, mondván, kell a tévéigazgató lányának. Nem csak úgy dobálózom ezekkel a gondolatokkal, hogy abbahagyom a szakmát, oka is volt, ilyen helyzetben pedig előfordul, hogy furcsán reagálok – mondta hetekkel ezelőtt a Lokálnak egy sajtótájékoztatón.


Alexandra egyébként édesanyja hatására kezdett érdeklődni a színház és a művészetek iránt. – Minden, ami nőiség és érzékenység, azt édesanyámtól tanultam, ő vezette be az életembe a színházat. Édesapám például még most sem szeret színházba járni, mindig azt mondja, megfullad odabenn – mesélte nevetve Alexandra az Elviszlek magammal című műsorban. – Anyukám vitt el először színházba, Győrben a Greese-t néztük meg. Én pedig azt éreztem, „Úristen, én is ott akarok lenni”. Közhelyesen hangzik, de így történt – nevetett a színésznő, aki elmesélte, mindig is ki akart tűnni a tömegből, mert többször azt érezte, hogy húga, Dominika mellett eltörpül. – Van egy öcsém és egy húgom is. Mindig én voltam a jó kislány otthon, de az iskolában nagyon sokat huncutkodtam, ezt akartam átmenteni haza is, hogy lássák a szüleink, hogy nem vagyok unalmas. Van egy csodálatosan szép húgom, én pedig gyerekként mindig is csúnyának tartottam magam. Aztán elmentem egy színésztáborba, és ott azt mondták, van ehhez tehetségem, látták bennem a lehetőséget. Én így döntöttem le a saját korlátaimat, habár ott is úgy jellemezték az arcomat, hogy színészi – nos, ez azt jelenti, hogy érdekes, tehát csúnya vagy szép is lehet – mesélte nevetve a Glamour-gálán, amikor átvette az év színésznőjének járó díjat. Szandra egyébként úgy érzi, rengeteg időt kellett arra várnia, hogy a szakmai sikerei beérjenek, mára azonban Európa legjobb színésznője, bezsebelt egy Oscar-jelölést, és Jászai Mari-díjat is kapott.

Fotó: MTI

Ahogy Alexandra szakmai sikerei, úgy a nagy szerelem sem jött egykönnyen. Párjával, Nagy Ervinnel ugyanis csak hatalmas harcok, és ahogy ők fogalmaztak, „vérontások” árán tudtak együtt lenni. A pár a Testről és lélekről című film forgatásán szeretett egymásba, amikor a színész még családos ember volt. – A nagy találkozásunkról mi nem tudunk felhőtlen örömmel beszélni – kezdte Nagy Ervin a Propaganda című műsorban. – Mindkettőnk életében ez egyfajta titok volt és erkölcsi megpróbáltatás. Egyfajta bűn. (…) Erről szól a fél világirodalom. Nagyon sok vér folyt, nagyon nagy harc árán ülünk itt egymás mellett. (…) Sosem volt felhőtlen, mindig titkolóztunk, tudtuk, hogy ez nem szép, de azt is, hogy olthatatlan a vágy – avatta be a műsor nézőit korábban Nagy Ervin. A pár azóta már felhőtlenül boldog. Ervin ahova csak teheti, elkíséri szerelmét, és büszke Alexandra sikereire. A színész kislányával, Lolával is remekül kijön Szandra, ráadásul Ervin állítja, szerelme rendkívül jó édesanya lesz egyszer, hiszen sokkal érettebb a koránál. – Rendkívül jó pótmamája a kislányomnak, amikor nálunk van, úgy bánik vele, mintha a sajátja lenne, és ez egy érettség – mesélte a Lakástalkshow-ban a színész, aki korábban elmondta, nem zárkózik el attól, hogy ha Alexandra szakmai sikerei beértek, feleségül vegye és közös gyermekük is szülessen.


Kapcsolódó Cikkek

  • Fehérneműben hódít Liu Shaolin Sándor

    Fehérneműben hódít Liu Shaolin Sándor

    Korcsolyája nélkül arat történelmi sikert Liu Shaolin Sándor. A fiatal sportoló mindössze egy fotózás erejéig hagyta maga mögött a jégpályát és bújt modell szerepbe. A 23 éves gyorskorcsolyázó a sloggi fehérnemű márka első férfi arcaként mutatkozott be, a kamerák előtt pedig nem egyedül kellett pózolnia, partnere Iszak Eszti volt, aki már harmadik éve tölti be a márkanagykövet szerepét.

  • Kirekesztik vak Léla szerelmét

    Kirekesztik vak Léla szerelmét

    A vak Léla Ardealt kedves, vidám természete és látnoki képessége miatt kedvelik a kisváros lakói. Gyűlölik és kirekesztik viszont azt az elátkozott, torz ifjút, akibe Léla beleszeret.