EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Extra

Boros Lajos: Csak két évre elegendő tartalékom van

Boros Lajos sürgős szívműtétre vár, amit tüdőkapacitása és a testében lévő gyulladás miatt néhány héttel el kell halasztani. Az ATV Esti Frizbijének felvételén mesélt nehéz anyagi helyzetéről is: mint mondta, már csak kétévi tartaléka van, mert manapság semmi bevétele nincs.

Boros Lajos
Fotó: Mészáros Diána

Boros Lajos úgy tudta, hogy április végén, május elején végre kés alá feküdhet és elvégeznek rajta egy sürgős, életmentő szívbillentyűműtétet. A leletek azonban arról árulkodnak, hogy Lali király még mindig nem erősödött meg eléggé az operációhoz. Tüdeje nagyon gyenge, fogai a cukorbetegség miatt meglazultak, ráadásul be is gyulladtak, így el kellett halasztani a műtétet. – Mindennap új leletek érkeznek, a rákról szóló álhírekkel azonban biztosan a puszta jó szándék vezérelte a cikkek íróit, mert amióta ezek megjelentek, az utcán megállítanak, köszönnek, sajnálnak és szeretnek – mondta Boros az ATV Esti Frizbi Hajdú Péterrel című műsorának felvételén a tőle megszokott szarkazmussal. – A gége felől remek kilátás nyílik egyes vizsgálatokkal a szívbillentyű felé, nos, az enyém az orvosok szerint úgy néz ki, mint két vitorlázó-repülőgép, amelyek összeütköztek, szóval nem túl jó a helyzet – summázta Boros, akinek tüdőkapacitása túl alacsony a műtéthez. – A légzésfunkcióm negyvenszázalékos, ami kevés ahhoz, hogy mély altatásba tegyenek. Emiatt most mindennap tüdőtágító port kell beszívjak – mesélte korábban a Ripostnak Boros. A rádiós a műsor felvételén ingatag anyagi hátteréről is beszélt, ami nehezíti a gyógyulást. Mint mondja, ugyan 110 ezer forintos nyugdíja van, de korábbi életszínvonala fenntartásához ez nem elég. Megtakarításaiból azonban már csak két évre elegendő tartaléka van. – Van egy nagyon pici, nagyon lelkes táborunk, akiknek e-mailen küldjük hetente az adásokat, amiket Vogával felveszünk. Ennek van egy előfizetői díja, de nem ebből élek, ebből nem tudnék. A korábbi kereseteimből félretett tartalékot éljük fel a feleségemmel. Persze nem azon az életszínvonalon, ahogy azelőtt. Iszonyú sok szerénységet tanultam. Az pedig, hogy most nincs bevételem, rettenetesen zavar, de a feleségem azt mondja, csináljak úgy, mintha nyertem volna, majd ha elfogy, gondban leszünk, addig nem. Engem azonban bánt. Amikor rám parancsol a család, hogy menjünk el élményfürdőbe, háromhavi megtakarítás lesz oda – mondta megdöbbentő őszinteséggel Lajos, akinek műsorára Hajdú Péter azonnal feliratkozott. – Nagyobb összeget nem fogok utalni Lajoséknak, mert az lehet, hogy kellemetlen lenne, de már ma feliratkozom a műsorukra – mondta a Lokálnak Hajdú a műsor felvétele után. A teljes beszélgetés vasárnap este lesz látható az ATV-n.


Boros Lajos
Fotó: Mészáros Diána

 

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Stanley Kubrick 20 éve halt meg

    Húsz éve, 1999. március 7-én halt meg Stanley Kubrick, a filmtörténet egyik legnagyobb hatású rendezője, a Spartacus, a Lolita, a 2001: Űrodüsszeia, a Mechanikus narancs, a Ragyogás, a Tágra zárt szemek alkotója.