EUR: 315,87 Ft
CHF: 281,22 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb XIX.kerület

Csak az átszavazás segített az ellenzéknek

A 9-es választókerületben született a második legszorosabb eredmény az országban, csak a jobbikos átszavazók segítették mandátumhoz Burány Sándort dr. György Istvánnal szemben. A 16. választókerületben is megismétlődött a négy évvel ezelőtti végeredmény.

Dr. György István: Továbbra is számíthatnak rám a kispestiek!

Az országban a budapesti 9-es, Kőbányát és Kispestet magában foglaló választókerületben született a második legszorosabb eredmény: mindössze 705 szavazattal szerzett többet az ellenzéki jelölt, Burány Sándor (98,97 százalékos feldolgozottságnál). Kőbányán dr. György Istvánt, a Fidesz–KDNP jelöltjét támogatták többen, azonban a kispesti rész megfordította az állást. Az eredményekből az látható, hogy Burány a jobbikos szavazóknak köszönheti bejutását, hiszen nagyon sokan vannak, akik listán a Jobbikra, de egyéniben az MSZP–Párbeszéd jelöltjére szavaztak.


– Szerintem Magyarország szempontjából nagyszerű eredmény született április 8-án, hiszen nagyon sokan éltek szavazati jogukkal. A kormány így erős felhatalmazás birtokában folytathatja a családok és az idősek támogatását, a munkahelyteremtést, a béremeléseket. Mindnyájunk számára jó hír, hogy Magyarország továbbra is biztonságos ország maradhat. Köszönöm mindenkinek, hogy részt vett a választáson, és külön köszönöm mindazoknak, akik szavazatukkal támogattak. A választókerületi eredménytől függetlenül a kőbányaiak és kispestiek továbbra is számíthatnak rám – mondta lapunknak dr. György István.

Földesi Gyula: Magyarország magyar ország marad!

A 16. választókerületben is megismétlődött a négy évvel ezelőtti végeredmény, Hiller István (MSZP–Párbeszéd) 43 százalékot gyűjtve győzött Földesi Gyulával (Fidesz–KDNP) szemben, akire a választásra jogosultak több mint 37 százaléka voksolt. Ez nagyban annak köszönhető, hogy a taktikai szavazást követve a jobbikosok helyben az esélyesebb jelöltre adták le voksukat. Ez pedig elégnek bizonyult, még úgy is, hogy soha ennyi voksot nem kapott még itt a fideszes jelölt.


− Nagy csata áll mögöttünk, Pesterzsébeten és Kispesten tisztességes, komoly küzdelem zajlott, amelyből most Hiller István került ki győztesen, amihez gratulálok, de a pesterzsébetiek többsége is országunk megvédése mellett állt ki − mondta lapunknak Földesi Gyula, hozzátéve, köszöni mindazoknak, akik rá szavaztak, és ezzel azokra az értékekre, amelyek most is bizonyítottan az ország többsége számára a legfontosabbak. − Magyarország magyar ország maradhat! Ez pedig azt jelenti, hogy a pesterzsébetiek és kispestiek biztonságát is tudjuk biztosítani. Rám továbbra is számíthatnak a választók, továbbra is alázattal szolgálom őket.

 

 

Ez történt négy éve

A 9-es választókerületben 2014-ben az Összefogás (MSZP–Együtt–DK–PM–MLP) színeiben induló Burány Sándor nyert, mindössze 1,3 százalékkal megelőzve a fideszes dr. György Istvánt. Négy évvel ezelőtt Pesterzsébeten és Kispesten Hiller István az Összefogás (MSZP–Együtt–DK–PM–MLP) képviseletében csupán 2,1 százalékkal gyűjtött több szavazatot, mint a fideszes Földesi Gyula.

Jogsértést követett el a Momentum
A budapesti 31-es szavazókör (XIX. kerület) előtt, a szavazókör bejáratának közvetlen közelében, 150 méteren belül világító festékkel „szavazz a Momentumra” feliratot festettek fel a járdára. Erre reagálva a Helyi Választási Bizottság a Momentumot eltiltotta a további jogsértéstől. Mint írták, a Momentum a szavazóhelyiség 150 méteres körzetén belül törvényellenesen kampányolt.
Címkék

Kapcsolódó Cikkek