EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Extra

Csaló miatt veszítette el Márta az utolsó reményét

Utcára kerülhet az oxigénpalack és maszk segítségével lélegző nagybeteg Márta, mert egy csaló elvitte az albérletre összespórolt pénzét. Május 2-án ki kell költöznie otthonából, és egy fillérje sem maradt.

Terneczki Károlyné Márta hat éve még filmforgalmazóként dolgozott, míg egy tragédia miatt derékba nem tört az élete. Azóta magányosan tengeti napjait, csak a tévé jelenti számára a kikapcsolódást.


– A fiam tűzoltó volt Pomázon, este hazajött a szolgálatból, leült az ágyra, bekapcsolta a tévét, és kért egy szendvicset. Szólt, hogy reggel ébresszem fel – emlékezik a történtekre Márta. – Másnap holtan találtam a fiamat. Félrenyelt egy falatot, és megfulladt.

Márta a temetés után ideg-összeroppanással a Szent Imre Kórházba került, utána egy pesterzsébeti albérletbe költözött. Rokkantnyugdíjas lett, mert fulladt, csak oxigénpalack és maszk segítségével kap levegőt.


– Hat éve lakom ebben a kis házban, havi 40 ezer forintért. Sosem mennék el innen, de a tulajdonos be akarja építeni a tetőteret, hogy utána kiadja a lakást 140 ezerért. Ennyi pénzem nincs. Hirdetést adtam fel, hogy keresek egy lakótársat, akivel együtt költöznék az új albérletbe. Így talált rám Edit. Elkérte kéthavi nyugdíjamat, összesen 260 ezer forintot, mondván, hogy kell a kaucióra, mert három megállóval odébb talált egy remek lakást. Amikor villamossal odamentem, egy világ omlott össze bennem: kiderült, hogy ott már laknak. Így visszajöttem ide. Editet feljelentettem, de azóta se híre, se hamva.

Ahogy telnek a napok, egyre fogy Márta reménye, hogy idős korára nem kerül az utcára. Legkésőbb május 2-án költöznie kell, mert aznap reggel jönnek a munkások. Lebontják a tetőt, új falakat, födémet építenek. Az asszony már csak a jóérzésű emberek segítségében bízhat.

Segítséget vár

Aki segíteni tud Mártának, dr. Biczó József ügyvédi irodájának 10918001-00000094-73530021 számú bankszámlájára küldhet pénzt. A közlemény rovatba ezt írják be: „Terneczki Károlyné lakhatására”.

Kapcsolódó Cikkek