2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb XVI.kerület

Csillagos ötös a számvevőszéktől

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) befejezte kerületünk önkormányzatának utóellenőrzését, és megállapította, hogy az önkormányzat az intézkedési tervében vállalt feladatainak egészét időben teljesítette.

A Kovács Péter vezette önkormányzat mindent vállalást teljesített

Az ÁSZ eredetileg a 2009. január 1. és 2012. december 31. közötti időszakra vonatkozóan ellenőrizte az önkormányzatot, és az akkor feltárt hiányosságok, szabálytalanságok megszüntetése érdekében a képviselő-testület intézkedési tervet fogadott el. Az utóellenőrzés célja annak értékelése volt, hogy az ellenőrzött szervezet végrehajtotta-e az intézkedési tervben meghatározott feladatokat.


Az utóellenőrzés megállapította, hogy a jegyző határidőben gondoskodott a vagyonkimutatás módosításáról, a jogszabályi előírásoknak megfelelően aktualizálta a számviteli politikát, a mellékletét képező leltározási szabályzatot, illetve a szabályzatnak megfelelően elkészítették-e az ingatlanleltárt. A jegyző által jóváhagyott belső kontrollkézikönyv tartalmazta a monitoringra és a külső ellenőrzésekre, valamint azok nyilvántartására vonatkozó előírásokat. A magatartási és eljárási szabályokat is tartalmazó etikai kódexet is elkészítették, és a polgármester beterjesztette azt a javaslatát, amely segíti a civil házak működésének jogszerű biztosítását és fenntartását, a civil szervezetek támogatását.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.