EUR: 312,64 Ft
CHF: 275,62 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Egyéb XI.kerület

Csúcstartók vagyunk az ingyenes futókörökben

A Hamzsabégi útra tervezett többlépcsős beruházás első ütemében a Budafoki úthoz közelebb eső szakaszon egy háromszáz méter hosszú, 1,2 méter széles pályát vehetnek birtokba a futás szerelmesei.

A második ütemben további 450 méter hosszú pályát tervez létrehozni az önkormányzat, amelyet kiegészít a kormányzati beruházásként megvalósuló, kültéri fitnesz­eszközökkel felszerelt sportpark is. A két utolsó ütem fejlesztéseit várhatóan 2019-ben adják át.


Hamarosan a Hamzsabégin is rekortánpályán sportolhatunk ingyen (Fotó: ujbuda.hu)

Simicskó István, a kerületben ismét újraválasztott országgyűlési képviselő elmondta, a most megvalósuló Hamzsabégi úti projekttel már hétre nő az Újbuda önkormányzata által fenntartott ingyenes futókörök száma, így a kerület csúcstartó marad az ilyen típusú kültéri létesítményekben. A rekortánpályák kiépítése szerves része annak a koncepciónak, amely célként tűzte ki a felnőtt lakosság sportolási szándékának erősítését. Kocsis Sándor, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezetője kifejtette, az ingyenesen elérhető eszközök lehetővé tették, hogy az újbudaiak a lakóhelyük közelében edzhessenek, ami a mozgás iránti kedvet is növelte. Mindezt a számok is jól tükrözik, hiszen a felmérések szerint az elmúlt években 7-ről 15 százalék fölé nőtt a rendszeres sportolási hajlandóság.

Kapcsolódó Cikkek