EUR: 313,46 Ft
CHF: 276,84 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Sport

Déjà vu: Ismét Juventus–Real Madrid a BL-ben

Már a negyeddöntőben megismétlődik a tavalyi Bajnokok Ligája-döntő, hiszen ma este a Juventus fogadja hazai pályán a Real Madridot.

Tíz hónap telt el azóta, hogy a Real Madrid találkozott a Juventusszal a BL-ben. Akkor a két együttes a döntőben csapott össze, és a spanyolok örülhettek, hiszen 4-1-es győzelmet arattak, így tizenkettedszer hódították el a legrangosabb európai kupasorozat trófeáját.


– Öt évet töltöttem Torinóban, és a Juventus meghatározó szerepet játszott a karrieremben. Több ok miatt is szerettem volna elkerülni őket, de így alakult. Most a Real Madrid kispadján ülök, és minden erőmmel a csapatra koncentrálok, ki kell zárnom az emlékeket – mondta Zinédine Zidane, amikor kiderült, hogy az olasz csapat lesz a soros ellenfél.

Izgalmas találkozónak ígérkezik, ugyanis oda-, visszavágós rendszerben a Real Madrid legutóbb az 1986–87-es szezonban tudott túljutni a Juvén. Azonban nem szabad elfeledkezni a madridiak aduászáról, Cristiano Ronaldóról, aki meglehetősen termékeny ellenük: öt meccsen 7-szer talált be Gianluigi Buffon kapujába.


Bár az Öreg Hölgy 3-0-s vereséggel kezdte az idei BL-szezont, az elmúlt hét mérkőzésen nem talált legyőzőre. A Madrid viszont az elmúlt öt idegenbeli találkozójából kettőt elveszített. Mindenesetre Zidane legénységének teljes erőbedobással kell küzdenie, ha idén szeretne trófeát nyerni, hiszen a bajnokság elúszott, és a Király Kupából is kiestek. Ilyen szempontból a Juve nyugodtabb lehet, mert a Serie A-t vezeti, és a Coppa Italia döntőjébe is bejutott.

Cardiff, 2017. június 3.
Cristiano Ronaldo, a Real Madrid (b) és Dani Alves, a Juventus játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjében a cardiffi Nemzeti Stadionban 2017. június 3-án. (MTI/EPA/Andy Rain)

 

 

A mai program

Juventus–Real Madrid 20.45 (M4 Sport)

Sevilla–Bayern München 20.45 (Sport 1 )

Kapcsolódó Cikkek