2019. március 21., csütörtök
Benedek

Külföld

Dzsihád tanokat hirdető tanárokat képeznek ki az angol adófizetők pénzéből

Több mint 33 ezer olyan palesztin tanárt képeznek ki Palesztinában, akiknek háttere zsidók elleni dzsihadista és mártírhalált okozó merényletek tanaival hozható összefüggésbe. A képzés költségeit az Egyesült Királyság kormánya állja, az adófizetők pénzéből.

Döbbenetes hírt közölt az rt.com. A lap szerint az Egyesült Királyság több millió fonttal támogat palesztin tanárokat, akik zsidók elleni dzsihadista és mártírhalált okozó merényletek tanaival hozható összefüggésbe. Ott tartunk, hogy komoly angol politikusok ezt el is ismerték.


Alistair Burt, az angol Nemzetközi Fejlesztési Osztály államtitkára szerint 20 millió fontot (7,1 milliárd forint) költenek több mint 33 ezer tanárra, akik a brutális tanterv szerint tanítanak.

Az RT emlékeztet, hogy a Béke és kulturális tolerancia felügyelete az iskolai oktatásban (IMPACT-se) nevű civil szervezet szerint a fizika, irodalom, történelem és hittan tankönyvekben folyamatosan előkerül a nacionalizmus és a vallási mártírhalál eszméje. A gravitáció elméletét például úgy illusztrálják, hogy egy csúzlis kisfiú rácéloz az előtte álló katonákra.


Az irodalomkönyvekben pedig olyan versek vannak, amelyek Izrael ellen uszítanak.

Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek