EUR: 336,31 Ft
CHF: 314,10 Ft
2020. január 25., szombat
Pál

Külföld

Dzsihádra oktatta a gyerekeket az imám Olaszországban

Őrizetbe vettek az olasz hatóságok egy egyiptomi imámot, aki 4–10 éves fiatal gyerekeket tanított a Szent Háború fogalmára, a „hitetlenek megölésére” és fegyverek készítésére.

Hátborzongató történet látott napvilágot Olaszországban, ahol – úgy tűnik – a migráns hittérítők miatt már a gyerekek sincsenek biztonságban, és elképesztő méreteket öltött az agymosás.


Foggiában őrizetbe vették az egyiptomi származású 59 éves Mohy Eldin Mostafa Abdel Rahman Omert, akit nemzetközi terrorizmussal vádolnak, mivel több mint egy tucat gyermeket vezetett be a dzsihád, azaz a szélsőséges muszlim szent háború rejtelmeibe. Ezt ráadásul szervezett körülmények között tehette, ugyanis ő vezette a foggiai iszlám kulturális központot.

Omer arra tanította a gyerekeket, hogy csak úgy lehet a paradicsomba jutni, ha az ember a hitetlenek elleni harc során hal meg. A rendőrségi iratokból kiderül, hogy a szélsőséges muszlim oktató számos videót és dokumentumot osztott meg Facebookon, Twitteren és WhatsAppon, amely dokumentumok a dzsihádot dicsőítik és útmutatásul szolgálnak a fegyverek megépítéséhez.


Mindez azért is figyelemre méltó, mert a Francia Nemzetközi Intézet tanulmánya szerint az országban 137 merényletet követtek el az elmúlt években, ezeknek az elkövetői egytől egyig muszlim vallásúak voltak, akik közül minden második észak-afrikai (lásd keretes).

Földön rugdosták a fiatal lányt

Felkavaró felvételek kerültek elő Ausztriából. A képsorokon az látszik, hogy négy kamasz migráns körbevesz egy fiatal osztrák lányt, akit először az egyik bandita elkezd rángatni, majd a földre löki és ott rugdossa, míg a szerencsétlen nő félájultan oda nem adja a táskáját és értékeit. Mindeközben egy másik migráns elkezdi fogdosni és vetkőztetni a földön fekvő áldozatot. A lány szerencséjére épp ekkor odaérnek a rendőrök, akiktől a kegyetlen migráns fiatalok megijednek és elszaladnak.

 

Felmentették az erőszakoló migránsokat

Tavaly áprilisban két 19 éves afgán és szomáliai migráns megerőszakolt egy 15 éves osztrák lányt az ausztriai Tullnban. A felajzott fiatalokat rövid időn belül elkapták, és bíróság elé került az ügy, azonban a bíró felmentette őket. Indoklása szerint az erőszak óta komoly mentális problémákkal küzdő lány vallomása nagyon ellentmondásos és zavaros.

– Az eset biztosan nem úgy történt, ahogy a vádiratban szerepel – mondta a bíró, aki szerint rendkívül nehéz volt ítéletet hoznia. Ez azért is meglepő, mert egyébként a lányon talált DNS-minták alapján azonosították a két migránst. Az elsőfokú ítélet következtében az afgán és a szomáliai fiatalt szabadon engedték.

Az eset óriási botrányt kavart Ausztriába. Több közszereplő is megszólalt az ügyben, és katasztrófának nevezték az ítéletet. Sokak szerint hosszú évtizedek óta ez a legnagyobb botrány az osztrák igazságszolgáltatás történetében.

Forrás: Kronen Zeitung

 

Tények a terrorról:

A Franciaországban elkövetett merényletek elkövetői:

  • 100 százalékuk muzulmán
  • 59 százalékuk észak-afrikai eredetű
  • 40 százalékuk egyszer már elítélt
  • 26 éves átlagéletkorú
  • 58 százalékauk munkanélküli
  • 40 százalékuk úgynevezett rossz környékről jött, vagyis no-go zónából

(Forrás: Francia Nemzetközi Intézet)

 

Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek