EUR: 317,93 Ft
CHF: 279,97 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Sport

Ecclestone szerint túl sokat nyer a Mercedes

Több esélyegyenlőséget szeretne látni a Forma-1-ben Bernie Ecclestone, a “száguldó cirkusz” korábbi vezetője.

“A gyártóknak meg kell érteniük, hogy kiegyensúlyozottabb mezőnnyel vonzóbbá válna a sportág. A közönségnek nem szabad már a futam előtt tudnia, hogy ki fog nyerni, mivel egy-két motor messze túlszárnyalja a többit” – érvelt a 87 éves üzletember a Die Welt című német lapnak.


Ami az utóbbi négy pilóta- és konstruktőri világbajnoki címet besöprő Mercedes hegemóniáját illeti, a brit Ecclestone közölte: nagy rajongója a német istállónak, de véleménye szerint túl sokat nyer.

A volt ügyvezető elmondta, csodálkozik, hogy az őt tavaly leváltó amerikai tulajdonosok eddig alig változtattak a szabályokon – még akkor is, ha még érvényben lévő keretszerződések korlátozzák őket.

A következő, bahreini verseny előtt az új vezetőség ismerteti a csapatokkal a jövőre vonatkozó elképzeléseit. Néhány istálló – köztük a Ferrari – már jelezte, hogy nem ért egyet a tervezett változásokkal.

“A Ferrari kivonulása igazi mélyütés lenne a Forma-1-nek, úgyhogy az ilyen megnyilvánulásokat komolyan kell venni” – figyelmeztetett Ecclestone.

Kapcsolódó Cikkek