2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Aktuális

Egymást zabálja fel az ellenzék

Bár nem telik el nap választási csalásról szóló újabb összeesküvés-elméletek gyártása nélkül, az ellenzéki pártok egymást szapulják, és képtelenek beletörődni, hogy a magyar választók többsége nem kér belőlük. 

Molnár Gyula, az MSZP bukott elnöke az Inforádiónak például mindenkit kiosztott. A Demokratikus Koalíciót a közös lista hiánya miatt, az LMP-t a vissza nem léptetésekért okolta. De kapott a parlamentbe be sem került, az olimpiát megfúró Momentum, és a nőverő Juhász Péter pártja, az Együtt is, sőt a koordinált indulást erőltető sorosista Gulyás Márton-féle Közös Ország Mozgalmat sem kímélte.


Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt elnöke, Kunhalmi Ágnes, a párt budapesti elnöke és Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje (Fotó: MTI)

A Molnár helyére igyekvő Kunhalmi Ágnes budapesti MSZP-elnök Simicska Hír TV-jének szintén az LMP-t és a DK-t okolta („könyörögtem Gyurcsánynak a közös listáért”) a vereségért, valamint a „Botka Lászlóra elvesztegetett kilenc hónapot” is ide sorolta. Mint ismert: Botka miniszterelnök-jelöltségét párton belül fúrták meg.

Botka után jött Karácsony Gergely, aki a vereség után elárulta a baloldaliakat, megfutamodott, és most zuglói polgármesterként főpolgármesteri terveit szövögeti. Neki az MSZP csak ehhez kellett ugródeszkaként, és persze ezután is erre akarja használni a szocialistákat.


A pártszakadás szélére sodródott az LMP. Miközben mindenki őket okolja az ellenzéki vereségért, ők belső vizsgálatot folytatnak az ellen a fővárosi képviselőjelöltjük ellen, aki visszalépett Kunhalmi Ágnes javára. Szintén belső vizsgálat indult Hadházy Ákos megbukott társelnök ellen, amiért a visszalépésekről tárgyalt. Hadházy a párt alapítójával is összerúgta a port, szerinte Schiffer András és Sallai Róbert Benedek képviselőjelölt perrel fenyegette meg a visszalépést fontolgató képviselőket. Ezt a megvádoltak tagadják.

Máris visszatért Vona?

MTI Fotó: Kovács Tamás

A Jobbikban van a legnagyobb zűrzavar. Vona Gábor lemondása és visszavonulása után a hírek szerint a korábbi szkinheadvezér Sneider Tamás (akár a „bozótrandis” Volner Jánossal közösen) vezetné a pártot, de az elnökségre esélyesnek tartják a „székházostromló” Toroczkai László alelnököt is. Igaz, Vona állítólag „szakértőként” segíti majd a pártot.  A pártból kiszorított korábbi alelnök, Novák Előd nem tudja elképzelni a párt élén Sneidert. Szerinte a fentiek előrevetíthetik a pártszakadást és “Vona valójában mégsem vonul vissza csak két évre, s addig is háttérből irányítana”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek