EUR: 312,87 Ft
CHF: 275,91 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Aktuális

Egymást zabálja fel az ellenzék

Bár nem telik el nap választási csalásról szóló újabb összeesküvés-elméletek gyártása nélkül, az ellenzéki pártok egymást szapulják, és képtelenek beletörődni, hogy a magyar választók többsége nem kér belőlük. 

Molnár Gyula, az MSZP bukott elnöke az Inforádiónak például mindenkit kiosztott. A Demokratikus Koalíciót a közös lista hiánya miatt, az LMP-t a vissza nem léptetésekért okolta. De kapott a parlamentbe be sem került, az olimpiát megfúró Momentum, és a nőverő Juhász Péter pártja, az Együtt is, sőt a koordinált indulást erőltető sorosista Gulyás Márton-féle Közös Ország Mozgalmat sem kímélte.


Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt elnöke, Kunhalmi Ágnes, a párt budapesti elnöke és Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje (Fotó: MTI)

A Molnár helyére igyekvő Kunhalmi Ágnes budapesti MSZP-elnök Simicska Hír TV-jének szintén az LMP-t és a DK-t okolta („könyörögtem Gyurcsánynak a közös listáért”) a vereségért, valamint a „Botka Lászlóra elvesztegetett kilenc hónapot” is ide sorolta. Mint ismert: Botka miniszterelnök-jelöltségét párton belül fúrták meg.

Botka után jött Karácsony Gergely, aki a vereség után elárulta a baloldaliakat, megfutamodott, és most zuglói polgármesterként főpolgármesteri terveit szövögeti. Neki az MSZP csak ehhez kellett ugródeszkaként, és persze ezután is erre akarja használni a szocialistákat.


A pártszakadás szélére sodródott az LMP. Miközben mindenki őket okolja az ellenzéki vereségért, ők belső vizsgálatot folytatnak az ellen a fővárosi képviselőjelöltjük ellen, aki visszalépett Kunhalmi Ágnes javára. Szintén belső vizsgálat indult Hadházy Ákos megbukott társelnök ellen, amiért a visszalépésekről tárgyalt. Hadházy a párt alapítójával is összerúgta a port, szerinte Schiffer András és Sallai Róbert Benedek képviselőjelölt perrel fenyegette meg a visszalépést fontolgató képviselőket. Ezt a megvádoltak tagadják.

Máris visszatért Vona?

MTI Fotó: Kovács Tamás

A Jobbikban van a legnagyobb zűrzavar. Vona Gábor lemondása és visszavonulása után a hírek szerint a korábbi szkinheadvezér Sneider Tamás (akár a „bozótrandis” Volner Jánossal közösen) vezetné a pártot, de az elnökségre esélyesnek tartják a „székházostromló” Toroczkai László alelnököt is. Igaz, Vona állítólag „szakértőként” segíti majd a pártot.  A pártból kiszorított korábbi alelnök, Novák Előd nem tudja elképzelni a párt élén Sneidert. Szerinte a fentiek előrevetíthetik a pártszakadást és “Vona valójában mégsem vonul vissza csak két évre, s addig is háttérből irányítana”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szemetet szed az ország

  Szemetet szed az ország

  Idén is elstartolt a TeSzedd! – közel 240 ezer önkéntessel –, az elmúlt évek legsikeresebb környezetvédelmi akciója. A március 18-tól 24-ig tartó országos szemétszedés első fővárosi állomása a Bikás park és környéke volt.

 • Orbán felmosta a padlót a Jobbikkal

  Orbán felmosta a padlót a Jobbikkal

  Elfogadhatatlannak minősítette Gyöngyösi Márton jobbikos frakcióvezető holokausztgyalázó, antiszemita kijelentéseit a Mazsihisz az Origo kérdéseire válaszolva. Mint emlékezetes a portál által megszerzett videókon a Jobbik második embere, aki korábban a zsidó származású képviselők listázását is javasolta, utána egy fórumon a zsidó népirtással viccelődött.

 • Sokasodnak a botrányok Márki-Zay körül

  Sokasodnak a botrányok Márki-Zay körül

  Hiányos, majd eltüntetett pénzügyi beszámoló a családi cégben, furcsa lakáskiutalás és még furcsább, közbeszerzést megkerülő pályáztatás – ezek a botrányok alakultak ki néhány hét alatt az “összellenzéki” hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter körül.