EUR: 317,60 Ft
CHF: 279,77 Ft
2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Egyéb XVIII.kerület XX.kerület XXIII.kerület

Elkészült a fejlesztés a Dél-pestiben

Átadták a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház 125 millió forintból felújított sürgősségi betegellátó osztályát március végén. A kormányzati támogatással, az Egészséges Budapest Program (EBP) forrásából megújított részleg mindenben megfelel a modern betegellátás feltételeinek − tájékoztatott az MTI.

Modernizálták a sürgősségi osztályt (Fotó: Máté Krisztián)

Ralovich Zsolt (balra) igazgató vezette körbe Németh Szilárdot és Kucsák Lászlót (jobbra) (Fotó: Máté Krisztián)

Cserháti Péter, a kórházfejlesztésekért felelős miniszteri biztos a sajtótájékoztatón kiemelte, ez az első elkészült beruházás az Egészséges Budapest Programban. Elmondta, hogy másfél milliárd forint értékben folyamatban vannak azok a közbeszerzési eljárások, amelyek révén korszerűsödik a kórház orvosi műszerparkja, valamint 1,7 milliárd forint értékben megújulhat a csepeli telephely is. A miniszteri biztos hozzátette, hogy az EBP-n belül a járóbeteg-szakrendelőket érintő fejlesztésből is részesül a kórház, ebből az intézményre jutó forrás szintén 1,7 milliárd forint. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház így összesen harmincmilliárd forintból újulhat meg az EBP keretében − foglalta össze az elhangzottakat  a távirati iroda.


Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a 2010 előtti kormányok csaknem hatszázmilliárd forintot vontak ki az egészségügyből, ennek elszenvedői a budapesti és Pest megyei kórházak voltak. Mint mondta, az előző uniós ciklusban a központi régió nem juthatott fejlesztési forráshoz, azonban a vidéki kórházak ötszázmilliárd forintból újulhattak meg.

− A magyar gazdaság jó teljesítménye viszont lehetővé tette, hogy a kormány elindítsa az Egészséges Budapest Programot, amely az elkövetkező években 700 milliárd forintot biztosít az egészségügyi intézmények fejlesztésére − emelte ki a politikus.


Kucsák László, a Fidesz országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház sürgősségi betegellátó osztályának fejlesztése már indokolt volt. Ismertetése szerint a munkálatok során az osztály területe százötven négyzetméterrel bővült, összesen hatszáz négyzetmétert korszerűsítettek. Átalakították a mentőbejárót, leválasztva a járóbeteg-bejárótól, új váróhelyiséget, vizsgálót és betegmegfigyelőt alakítottak ki, valamint lecserélték, illetve korszerűsítették a klíma- és szellőzőberendezéseket is.

Harmincmilliárd forint jut a dél-pestire (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek