2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb XX.kerület

Első edzői munkájára készül az egykori klasszis

Megvan a Fradi jégkorongcsapatának új vezetőedzője: a szakosztály mindenben megállapodott Fodor Szabolccsal, aki aláírta szerződését, így a következő szezontól ő követi a távozó Greg Lindqvistet a felnőttcsapat élén és vezényli a zöld-fehéreket a pesterzsébeti csarnokban.

Fodor Szabolcs 1979. február 17-én született, a Ferencvárosban kezdett el jégkorongozni. 17 évesen az Egyesült Államokban folytatta, majd első felnőttszezonjára visszatért a Fradihoz, amelyben 1998 és 2002 között négy idényen át szerepelt. 2002-ben Székesfehérvárra került, ahol egyéves Vasas Budapest Stars-kitérőt leszámítva nyolc szezont töltött el.


Ezer szállal kötődik a Ferencvároshoz (fotó: fradi.hu)

2010–11-ben visszatért a Vasashoz, majd a felnőttcsapat megszűnése után Miskolcra igazolt. Itt már az első évében csapatkapitánynak választották, két idényt követően, 2013-ban pedig innen vonult vissza. Pályafutása során 53-szor húzhatta magára a magyar válogatott mezét, összesen 186 magyar bajnokin, 122 Mol Liga-, 108 Interliga- és 92 EBEL-mérkőzésen lépett jégre. Visszavonulása után edzőként folytatta, a MAC U20-as csapatának vezetőedzői posztját hagyta ott a Ferencváros hívására, ez lesz edzői pályafutása első csapata a felnőttek között.

A válogatottban sok támadó életét megnehezítette
MTI Fotó: Illyés Tibor

− Az a tervem, hogy egy olyan Fradi legyen, amilyet a 90-es években vagy azelőtt megszoktunk. Ha a Ferencvárosról volt szó, mindenki tudta, hogy az a csapat küzdeni, hajtani fog. A legjobb játékosokat nem tudjuk megszerezni, de a lehetőségeinkhez mérten olyan karaktereket keresünk, akik a szívüket-lelküket kiteszik a csapatért, fejlődni szeretnének és mindig száz százalékot nyújtanak, én egy ilyen brigádot képzelek el – nyilatkozta Fodor Szabolcs az M4 Sport Sportreggeli című műsorában.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek