EUR: 332,58 Ft
CHF: 302,62 Ft
2019. október 15., kedd
Teréz

Egyéb XX.kerület

Első edzői munkájára készül az egykori klasszis

Megvan a Fradi jégkorongcsapatának új vezetőedzője: a szakosztály mindenben megállapodott Fodor Szabolccsal, aki aláírta szerződését, így a következő szezontól ő követi a távozó Greg Lindqvistet a felnőttcsapat élén és vezényli a zöld-fehéreket a pesterzsébeti csarnokban.

Fodor Szabolcs 1979. február 17-én született, a Ferencvárosban kezdett el jégkorongozni. 17 évesen az Egyesült Államokban folytatta, majd első felnőttszezonjára visszatért a Fradihoz, amelyben 1998 és 2002 között négy idényen át szerepelt. 2002-ben Székesfehérvárra került, ahol egyéves Vasas Budapest Stars-kitérőt leszámítva nyolc szezont töltött el.


Ezer szállal kötődik a Ferencvároshoz (fotó: fradi.hu)

2010–11-ben visszatért a Vasashoz, majd a felnőttcsapat megszűnése után Miskolcra igazolt. Itt már az első évében csapatkapitánynak választották, két idényt követően, 2013-ban pedig innen vonult vissza. Pályafutása során 53-szor húzhatta magára a magyar válogatott mezét, összesen 186 magyar bajnokin, 122 Mol Liga-, 108 Interliga- és 92 EBEL-mérkőzésen lépett jégre. Visszavonulása után edzőként folytatta, a MAC U20-as csapatának vezetőedzői posztját hagyta ott a Ferencváros hívására, ez lesz edzői pályafutása első csapata a felnőttek között.

A válogatottban sok támadó életét megnehezítette
MTI Fotó: Illyés Tibor

− Az a tervem, hogy egy olyan Fradi legyen, amilyet a 90-es években vagy azelőtt megszoktunk. Ha a Ferencvárosról volt szó, mindenki tudta, hogy az a csapat küzdeni, hajtani fog. A legjobb játékosokat nem tudjuk megszerezni, de a lehetőségeinkhez mérten olyan karaktereket keresünk, akik a szívüket-lelküket kiteszik a csapatért, fejlődni szeretnének és mindig száz százalékot nyújtanak, én egy ilyen brigádot képzelek el – nyilatkozta Fodor Szabolcs az M4 Sport Sportreggeli című műsorában.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Nyíregyházán, az evangélikus templomban emlékeztek az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulóján. Több száz középiskolás diák, állami és egyházi vezetők, civil emberek gyűltek össze, hogy tisztelegjenek a kegyetlen ősz áldozatai előtt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.