EUR: 313,46 Ft
CHF: 276,84 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Egyéb Nyíregyháza

Elsöprő Fidesz-győzelem a megyében!

A szabad választások óta a második legnagyobb, 69,5 százalékos részvételi aránnyal zajlott le az országgyűlési választás Magyarországon. A leadott szavazatok 98,5 százalékának összesítése alapján a Fidesz–KDNP 133 mandátumot szerzett, így akár kétharmados többsége lehet a parlamentben. A két nyíregyházi választókörzetben dr. Szabó Tünde és dr. Vinnai Győző, a Fidesz–KDNP jelöltjei szerezték meg a legtöbb szavazatot.

Az országgyűlési választáson Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében átlagosan közel 65 százalékos volt a voksolók részvételi aránya. Az 1-es számú választókörzetben 71,1 százalékos részvétel mellett dr. Szabó Tünde, a Fidesz–KDNP jelöltje győzött, a szavazatok 41,2 százalékát szerezve meg. Második lett Csabai Lászlóné, az MSZP–Párbeszéd jelöltje 32,26 százalékkal, a harmadik pedig Lengyel Máté, a Jobbik jelöltje 19,12 százalékkal.


Dr. Szabó Tünde gyermekeivel ment el szavazni (Fotó: Lokál)

A 2-es számú választókörzetben közel 64 százalékos részvétel mellett dr. Vinnai Győző, a Fidesz–KDNP jelöltje a szavazatok 48,89 százalékával győzött, a második dr. Fülöp Erik Sándor, a Jobbik jelöltje lett 34,31 százalékkal, a harmadik pedig dr. Helmeczy László, a DK jelöltje 10,53 százalékkal. A megye 3-as számú választókörzetéből Seszták Miklós Fidesz–KDNP-s, a 4-es számúból Tilki Attila Fidesz–KDNP-s, az 5-ös számúból Kovács Sándor Fidesz–KDNP-s, a 6-os számúból pedig Simon Miklós, szintén Fidesz–KDNP-s jelölt jutott a parlamentbe.

Kapcsolódó Cikkek