EUR: 313,46 Ft
CHF: 276,84 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Egyéb Hódmezővásárhely

Fellélegezhetünk! Átadták az északi elkerülőt

Nemrégiben átadták a forgalomnak az északi elkerülőt. A 13,4 kilométeres útszakasz napi 15-20 ezer jármű átmenőforgalmától tehermentesíti a várost, összekapcsolva és a településen kívül elvezetve a 45-ös és a 47-es számú főutak forgalmát. 

Az átadón Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Tóth Sándor, a Colas területi igazgatója tartott beszédet.


– A beruházás biztonságos és gyors közlekedési feltételeket biztosít majd az ingázóknak is, így nemcsak a hódmezővásárhelyiek, hanem a környéken élők számára is érdemi változást jelent az elkerülő – fogalmazott Lázár János az átadón.

Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Tóth Sándor, a Colas területi igazgatója

Tóth Sándor tájékoztatott, hogy a projekt 2012-ben kezdődött, azzal, hogy megkapták a környezetvédelmi engedélyt, illetve akkor jelölték ki az elkerülő nyomvonalát is. Elmondta, hogy ezek után, 2014-ben kapták meg az építési engedélyt, valamint a kormány és az Európai Unió támogatását, majd 2016-ban kezdték el az építkezést, amit most, 2018-ban fejeznek be.

A beszédek után megemelték az utolsó forgalmat akadályozó betontömböt is, ezzel szabaddá téve a forgalom számára a vásárhely szempontjából történelmi jelentőségű elkerülő utat.

A mintegy 38 milliárd forint költségvetésű út építése során a mérnököknek és a kivitelezőknek számos nehezítő körülménnyel kellett megbirkózniuk. Az elkerülőút a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, uniós és hazai források felhasználásával valósult meg. A kivitelezést a Colas Út Zrt., a Délút Kft., a Colas Hungária Zrt. és a Colas Közlekedésépítő Kft. által alkotott konzorcium végezte.

Felhajtó a kopáncsi körhídra

Kapcsolódó Cikkek