EUR: 313,46 Ft
CHF: 276,84 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Egyéb VIII.kerület

Fidesz-győzelem Józsefvárosban

Magabiztosan nyerte meg az országgyűlési választást Józsefvárosban Kocsis Máté, a Fidesz–KDNP jelöltje.

Nem véletlenül fogalmaztak úgy vasárnap éjjel az elemzők, hogy Magyarország ismét történelmi fordulóponthoz érkezett: a rendszerváltás óta nem vett részt ennyi szavazó az országgyűlési képviselő-választáson. A jelentős érdeklődés nyilván azzal is magyarázható, hogy a magyar választók többsége megértette, ezúttal valóban nemcsak az új kormány megválasztása a tét, hanem Magyarország és tágabban Európa jövője is. Az elmúlt évek tapasztalata – és különösen a 2015 éve megélt események – azt mutatják, hogy a választott kormány működése alapvetően határozza meg helyünket Európában.


Kocsis Máté a voksok több mint 41 százalékát hozta el
Fotó: Mészáros Diána

A választók vasárnap újra bizalmat szavaztak a Fidesz–KDNP pártszövetségnek. A koalíció győzelme annyira fölényes, hogy egyértelműen mutatja: a szavazók jelentős többsége egyetért az Orbán-kormány céljaival, és inkább szavazott bizalmat a megkezdett munka folytatásának, mint hogy valamely új politikai elképzelést támogassa.

A józsefvárosi eredmények az országos hangulatot tükrözik. Kocsis Máténak, a Fidesz–KDNP jelöltjének magabiztosan sikerült nyernie főbb riválisával, a DK-t képviselő Ara-Kovács Attilával szemben: 97,59 százalékos feldolgozottságnál a kerület jelenlegi polgármestere a szavazatok mintegy 41 százalékát gyűjtötte be, ami 3700-nál több szavazatot jelent a második helyen végző vetélytárssal szemben.

Kapcsolódó Cikkek