EUR: 315,87 Ft
CHF: 281,22 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb XIII.kerület

Focisták költöztek a dzsúdóterembe

Nem mindennapi dolog, hogy futballisták dzsúdóteremben edzenek. Most ez is megtörtént, hiszen a Pest megyei bajnokságban szereplő Budajenő játékosai a XIII. kerületi dzsúdóteremben készültek fel a tavasszal rájuk váró feladatokra.

Rendesen megizzasztották a srácokat (Fotó: szerző felvétele)

Fontos kiemelni, hogy nem profi futballistákról van szó, hanem amatőr játékosokról, akik munka vagy iskola után, a szabadidejükben edzenek. Ezért is dicsérendő, hogy többen Budajenőről utaztak be a kerületbe, hogy részt vegyenek az edzéseken.
– Az amatőr játékosok téli edzéslehetőségei igen behatároltak, és akkor még finoman fogalmaztam. A korai sötétedés és a pályák használhatatlansága miatt lényegében nem sokat tudtunk volna edzeni – mondta lapunknak Szabó Attila, a Budajenő elnökségi tagja, aki hozzátette, kilenc alkalommal, heti egyszer vehettek részt speciális erőnléti edzésen.


Erősítő tartásokban nem volt hiány

– Nyugodtan mondhatom, hogy kiléptünk a komfortzónánkból. Kasza Norbert dzsúdómester irányításával olyan speciális erőnléti feladatokat végeztünk, amilyeneket még sosem. Elfáradtunk rendesen, de ez is volt a cél. Nem mellesleg amolyan csapatépítő programnak is szántuk ezeket az edzéseket, és azt hiszem, ez a számításunk is bejött. Hogy aztán ez mire lesz elég a pályán, az majd tavasszal kiderül.
Mint azt Balogh Attila, a speciális erőnléti program kitalálója elmondta, edzéstervük alapja, hogy a küzdősportokban, elsősorban a dzsúdóban bevett erőnléti feladatokat átültessék a különböző labdajátékokba is.
– A program sikerrel megy már egy kézilabdacsapatnál, míg a futballisták közül a budajenői játékosok voltak az elsők, akik kipróbálhatták. Varázslók persze nem vagyunk, kilenc edzés alatt nem tudunk csodát tenni, de az biztos, hogy akik eljöttek, azoknak az állóképessége nagyot fejlődött. De nem szabad elfelejteni, ez csak egy alap, amelyre folyamatosan dolgozni kell – mondta Balogh Attila, aki hozzátette, eltökélt szándékuk hogy programjukat megismertessék a profi futballklubok vezetőivel is, segítve ezzel a labdarúgók erőnlétének fejlesztését.

Az ugrálókötél is előkerült

Kapcsolódó Cikkek