EUR: 315,87 Ft
CHF: 281,22 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Belföld

Folyamatosan emelkedik a születések száma Magyarországon

A kormány intézkedéseinek hatására folyamatosan emelkedik a születések száma az országban – mondta a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.

Király Nóra, aki a főváros XI. kerületének fideszes alpolgármestere, elmondta: míg 2010 előtt az átlagos gyerekszám családonként 1,23 volt, mostanra 1,49-re nőtt, így bár lassan, de erősödik a gyerekvállalási kedv. Hozzátette, a cél, hogy az átlag elérje a 2,1 gyermeket családonként.


A szervezet elnöke felidézte, a kormány olyan támogatásokkal növelte a gyermekvállalási hajlandóságot, mint a családi adókedvezmény, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) vagy a gyed extra. A gyermekek számától függően lehetőség van arra is, hogy teljes egészében elengedjék a Diákhitel-tartozást – fűzte hozzá.

Király Nóra hozzátette, a vasárnapi országgyűlési választás nagy tétje, hogy megmarad-e a családok folyamatos támogatása.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gigajátszótér épül a Ligetben

  Gigajátszótér épül a Ligetben

  Megkezdődik Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb játszóterének kivitelezése a Liget Budapest projekt keretében; az úgynevezett Nagyjátszótér több mint 13 ezer négyzetméteren kap helyet a park dél-keleti részén.

 • Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  A március 18-24. között tartott idei TeSzedd! önkéntes szemétszedési akció sikere azt mutatja, hogy összefogott az ország egy tisztább környezetért – jelentette ki Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára.

 • Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Nyugati titkosszolgálatok információi mellett egy külföldi védett tanú vallomása alapján gyanítják a hatóságok, hogy a múlthéten Budapesten elfogott F.

 • Science Park épül Józsefvárosban

  Science Park épül Józsefvárosban

  Történelmi pillanatnak lehetünk tanúi, ugyanis egy Egészségipari-Biotechnológiai Science Park létrehozásáról kötött megállapodást Budapest három nagy egyeteme a VIII.